Ihmisten koteihin tunkeutunut ”Metsänpeikko” jäi kiinni – ”Ei hän ole kuulustelussa myöntänyt yhtään mitään” - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Ihmisten koteihin tunkeutunut ”Metsänpeikko” jäi kiinni – ”Ei hän ole kuulustelussa myöntänyt yhtään mitään”

Kuvituskuva
Julkaistu: 13.1. 16:28

Lounais-Suomen poliisi otti naisen kiinni sen jälkeen, kun paikallinen asukas oli havainnut tämän ja ottanut yhteyttä hätäkeskukseen.

Varsinais-Suomen Littoisissa yli vuoden ajan asukkaita piinannut, itseään ”Metsänpeikoksi” kutsuva nainen jäi poliisin haaviin sunnuntai-iltana. Ihmisten koteihin tunkeutuneen ja heidän omaisuuttaan varastelleen naisen kiinniotosta kertoi ensimmäisenä MTV.

– Yksi asukas oli nähnyt tämän naisen, ilmoittanut siitä hätäkeskukseen ja lähtenyt seuraamaan häntä. Sillä tavalla hänet oli sitten saatu kiinni, kertoi Lounais-Suomen poliisilaitoksen rikosylikonstaapeli Lasse Höysti IS:lle.

Höystin mukaan poliisille entuudestaan tuttua 34-vuotiasta naista on kuulusteltu maanantaina. Asunnotonta naista epäillään kaikkiaan 4–5 rikoksesta, joihin lukeutuvat muun muassa törkeä varkaus ja kotirauhan rikkominen.

– Ei hän ole kuulustelussa myöntänyt yhtään mitään. Tietyt asiat hän saattaa myöntää, Höysti sanoo.

Littoisten asukkaiden on aiemmin kerrottu turhautuneen sekavasti käyttäytyvän ”Metsänpeikon” toimiin, sillä he ovat kokeneet joutuvansa olemaan varpaillaan niiden vuoksi. Esimerkiksi uutenavuotena nainen tunkeutui erääseen kotiin, jonka suihkusta hänet löydettiin.

Nainen jätti jälkeensä takin, jonka taskusta löytyi huumeruisku. Seuraavana päivänä hän oli jälleen menossa yhteen taloon kutsumattomana vieraana, mutta perheen kaksi teini-ikäistä poikaa säikäyttivät hänet matkoihinsa.

Höysti kertoi vajaat pari viikkoa sitten, että poliisi oli ottanut naisen huostaansa jo useita kertoja aiemmin. Poliisien valtuuksien rajallisuus on kuitenkin ollut esteenä naisen toiminnan torppaamiselle.

– Jos miettii tämän tyyppisiä tapauksia, niin poliisi toimii lain ja valtuuksiensa mukaan. Jos tekonimike on lievä, silloin se tarkoittaa, että henkilöä voi pitää pidätettynä kolme päivää. Sitten mietitään vangitsemista, ja se on käräjäoikeuden heiniä. Yleensä näissä tapauksissa ei vangita, jos ei ole mitään kovempaa rikostaustaa, Höysti selvensi tuolloin.

Tuoreimmat osastosta