Hurja takaa-ajo Turussa – poliisi sai rattijuopon kiinni vasta juoksemalla - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Hurja takaa-ajo Turussa – poliisi sai rattijuopon kiinni vasta juoksemalla

Julkaistu: 14.11.2019 16:01

Pakenija hurjasteli 120 km/h taajama-alueella.

Lounais-Suomen poliisi sai keskiviikkoaamuna kymmeneltä ilmoituksen epäillystä rattijuoposta Turun Hirvensalossa. Partio lähti matkaan, ja kyseinen ajoneuvo tulikin vastaan Stålarminkadulla.

Kuljettaja ohjasi auton Martinkadun ja Kuninkaankartanonkadun risteyksessä vastaantulijoiden kaistalle liikenteen sekaan. Hetken kiemurtelun jälkeen hän ajoi jalkakäytävälle ja lähti kiihdyttämään pakoon.

Sotalaistenkadulla ajoneuvon nopeus nousi yli kahdeksankympin, ja auto kääntyi kolmion takaa holtittomasti Itäiselle Rantakadulle kohti keskustaa. Auto luisui ajokaistojen yli kadun toisella puolella olevalle jalkakäytävälle asti.

Sitten pakeneva kuljettaja ajoi päin punaisia Martinkadulle, pujotteli liikenteen seassa takaisin Stålarminkadulle ja jatkoi edelleen kohti Hirvensaloa. Pakenija ajoi keskellä katua vilkkaassa liikenteessä jopa yli 120 kilometriä tunnissa. Alueen nopeusrajoitus on 50 km/h.

Kuljettaja jatkoi Vanhalle Hirvensalontielle ja ajoi omakotitaloalueen läpi noin kahdeksaakymppiä. Matka päättyi lopulta Kaarle Knuutinpojan Rantatien risteyksessä olleeseen sorakasaan. Kuski lähti juosten pois paikalta, mutta poliisi juoksi hänet kiinni.

Kuljettajalla ei ollut mukanaan mitään henkilöpapereita, ja hän kieltäytyi keskustelemasta poliisin kanssa. Alkometrin lukemat näyttivät 1,78 promillea.

Turun poliisin tutkinta jatkaa asian, miehen henkilöllisyyden ja hänen maassa oleskelunsa edellytysten selvittelyä.

Lisää aiheesta