Harrastivatko isoisä ja aikuinen lapsenlapsi seksiä yhteisymmärryksessä? Turun hovioikeus pui erittäin harvinaista tapausta - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Harrastivatko isoisä ja aikuinen lapsenlapsi seksiä yhteisymmärryksessä? Turun hovioikeus pui erittäin harvinaista tapausta

Erittäin harvinaista rikossyytettä käsitellään Turun hovioikeudessa.

Erittäin harvinaista rikossyytettä käsitellään Turun hovioikeudessa.

Julkaistu: 14.11. 13:05

Lapsenlapsi valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Isoisällä ja lapsenlapsella on ikäeroa 50 vuotta.

Turun hovioikeudessa selvitellään parhaillaan sitä, harrastivatko isoisä ja aikuinen lapsenlapsi yhteisymmärryksessä seksiä.

Täysi-ikäisten lähisukulaisten sukupuoliyhteys on nimittäin lailla kielletty Suomessa.

Asian käsittely alkoi Turun hovioikeudessa torstaina aamulla.

Isoisä ja lapsenlapsi saapuivat hovioikeuden käsittelyyn eri aikaan. Lapsenlapsi saapui saliin kahvikuppi kädessään kaikkien muiden käsittelyyn osallistuvien jo ollessa paikoillaan. Isoisä oli pukeutunut harmaaseen villapaitaan.

Osapuolet eivät vilkaisseetkaan toisiaan, vaan nainen siirtyi Reino-tossut jalassaan nopeasti toiselle puolelle salia. Aivan kuten käräjäoikeudessakin, osapuolet eivät näe toisiaan käsittelyn aikana, sillä heidän välissään on sermi, joka estää näköyhteyden.

Hovioikeuden istunto pidetään yleisöltä suljetuin ovin, ja asiakirjat määrättiin heti alussa salaisiksi.

Asian puinti jatkuu hovioikeudessa, koska 25-vuotias lapsenlapsi valitti käräjäoikeuden tuomiosta.

Muutaman päivän päästä 75 vuotta täyttävä mies on myöntänyt sukupuoliyhteyden tapahtuneen yhteisymmärryksessä. Nainen on kiistänyt sukupuoliyhteyden olleen vapaaehtoista ja hän on väittänyt, että hänet olisi tilanteessa raiskattu, jonka vuoksi häntä ei olisi pitänyt tuomita rikoksesta. Nainen on vaatinut isoisälle rangaistusta raiskauksesta.

Käräjäoikeus katsoi kuitenkin jääneen näyttämättä, että mies olisi kohdistanut lapsenlapseensa väkivaltaa tai sen uhkaa.

Käräjäoikeus katsoi, että kaksikko oli yhteisymmärryksessä emätinyhdynnässä naisen asunnolla vuoden 2017 toukokuussa. Nainen ja mies olivat nähneet toisensa ensimmäisen kerran vasta muutama vuosi ennen tapahtumapäivää. Kyse ei siis ollut täysin tavanomaisesta isoisän ja lapsenlapsen välisestä suhteesta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi isoisän ja lapsenlapsen sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken 50 päiväsakkoon, joka teki miehen tuloilla 950 euroa ja naisen tuloilla 300 euroa.

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen on sanonut aiemmin IS:lle, että sukupuoliyhteyttä lähisukulaisten kesken sovelletaan oikeuskäytännössä äärimmäisen harvoin.