Ilouutinen jalkapallofaneille – myös Turussa voi seurata Huuhkajien ottelua jättimäiseltä näytöltä - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Ilouutinen jalkapallofaneille – myös Turussa voi seurata Huuhkajien ottelua jättimäiseltä näytöltä

Turkulaiset pääsevät kenties juhlimaan historiallista EM-paikkaa Hämähäkkitontilla.

Turkulaiset pääsevät kenties juhlimaan historiallista EM-paikkaa Hämähäkkitontilla.

Julkaistu: 12.11. 11:43

Yleisötapahtuma järjestetään Hämähäkkitontilla.

Turun kaupunki näyttää Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaottelun perjantaina Hämähäkkitontilla. Voitolla Liechtensteinista Huuhkajat varmistaa EM-kisapaikan ensi vuoden turnaukseen.

Tilaisuus Hämähäkkitontilla alkaa kello 18.00 ja lähetys Helsingissä pelattavasta ottelusta 18.55. Ottelun jälkeen valoseinällä näytetään myös kisastudio, ja tilaisuus päättyy kello 22.00.

Alueelle ei järjestetä istumakatsomoa, vaan ottelua voi seurata seisaaltaan. Alkoholituotteiden tuominen alueelle on kielletty. Järjestäjät ovat varautuneet enimmillään 2 000 katsojan osallistumiseen.

– Haluamme näin nostaa esille turkulaista hyvää jalkapallovuotta. TPS:n nousu Veikkausliigaan ja Interin voittama hopeasija osoittavat, että Turku on merkittävä jalkapallokaupunki ja jalkapallolla on suuri merkitys turkulaisille, Turun kaupungin tapahtumakoordinaattori Kimmo Hyyppä sanoo.

– Toivomme aktiivista katsomoa, joka siivittää Turusta asti Huuhkajat tärkeään voittoon. Teemu Pukkihan jo lehdistötilaisuudessa lupasi Suomen voittavan ja jatkavan voiton myötä EM-turnaukseen, joten nyt on hyvä mahdollisuus iloita yhdessä historiallisesta saavutuksesta. Ei muuta kuin huivit kaulaan ja katsomoon!

Tapahtuma-alueelle pääsee sisään Itäisen Rantakadun puolelta. Tapahtuman aikana läpikulku Volter Kilven kadun kautta on suljettu. Hämähäkkitontin pysäköintipaikat ovat poissa käytöstä perjantaiaamusta lähtien, ja alueella mahdollisesti olevat autot hinataan pois perjantain aikana.

Tapahtuman järjestää Turun kaupunki yhdessä Suomen Palloliiton ja tv-oikeudet omistavan Viasatin kanssa.

Tampere on jo aiemmin ilmoittanut järjestävänsä EM-otteluun liittyvän yleisötapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Tampereen Keskustorilla. Paikalle odotetaan yli 3 000 ihmistä.

Lisää aiheesta