Varusmies-Millan katoamista tutkitaan nyt murhana – epäillyn haalimat pikavipit herättivät KRP:n epäilykset - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Varusmies-Millan katoamista tutkitaan nyt murhana – epäillyn haalimat pikavipit herättivät KRP:n epäilykset

Kuvituskuva
Julkaistu: 31.10. 9:13

Kesäkuussa 2019 kadonneen somerolaisen Milla Arosen katoamista tutkitaan murhana.

Murhasta epäillään vuonna 1995 syntynyttä miestä, joka vangittiin elokuun lopussa. Aiempi rikosnimike esitutkinnassa on ollut tappo.

– Esitutkinnassa esiin tulleiden tietojen perusteella olemme päätyneet käsitykseen, että tekoon on liittynyt suunnitelmallisuutta ja harkintaa, ja siksi rikosnimike muuttui taposta murhaksi. Epäilty on tavoitellut itselleen taloudellista hyötyä käyttämällä uhrin henkilötietoja hankkiakseen pikaluottoja ja kirjautuessaan tämän verkkopankkiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivonen Keskusrikospoliisista.

Milla Arosen ruumista ei ole tähän mennessä löydetty.

– Poliisi tekee edelleen etsintöjä Somerolla ja lähialueilla. Lisäksi jatkamme teknistä tutkintaa ja kuulusteluita, Toivonen sanoo.

Arosesta ei ole tehty havaintoja 8. kesäkuuta jälkeen, jolloin hänet nähtiin Someron keskustassa kotipihallaan. Poliisi on edelleen kiinnostunut tapaukseen liittyvistä vihjeistä ja havainnoista.

Erityisesti poliisia kiinnostaa harmaa Volvo V70 CZN-808 ja sen liikkuminen Somerniemen ja Oinasjärven alueella 8.–9. kesäkuuta sekä Someron keskustassa sunnuntaiaamuna 9. kesäkuuta.

Poliisi pyytää vinkkejä harmaasta Volvo V70:stä rekisteritunnuksella CZN-808 ja sen liikkumisesta Somerniemen ja Oinasjärven alueella 8.–9. kesäkuuta sekä Someron keskustassa sunnuntaiaamuna 9. kesäkuuta.

Poliisi pyytää vinkkejä harmaasta Volvo V70:stä rekisteritunnuksella CZN-808 ja sen liikkumisesta Somerniemen ja Oinasjärven alueella 8.–9. kesäkuuta sekä Someron keskustassa sunnuntaiaamuna 9. kesäkuuta.

Tapauksen esitutkinta on kesken ja syytteen nostamisen määräaika on siirretty tammikuun 9. päivälle vuoteen 2020.

Vihjeitä voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen: rikosvihje.krp@poliisi.fi.