Varsinais-Suomen työttömyys aleni – taakse jäi ensi kertaa jopa pääkaupunkiseutu

Julkaistu:

Työttömien määrä väheni 1300 henkilöllä syyskuun aikana.
Varsinais-Suomen työttömyysaste on on ensi kertaa pienempi kuin Uudellamaalla, kertoo ELY-keskus. Työttömien osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa 7,9 prosenttia, mikä on 0,8 prosenttiyksikköä vuoden takaista pienempi.

Työttömyysaste oli koko maassa syyskuun lopussa 8,6 prosenttia.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla ja kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa (-12 %), kun Loimaan seudulla ja Vakka-Suomessa työttömien määrä aleni kahdella prosentilla.

ELY-keskuksen mukaan työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja koulutustaustasta riippumatta. Pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen kunnissa. Pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt Varsinais-Suomessa kolmessa vuodessa 55 prosentilla eli 5 800 henkilöllä.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 18 100 työtöntä työnhakijaa. Kuukautta aiemmin heitä oli 1 300 enemmän. Viime vuoden syyskuusta työttömien määrä väheni yhdeksällä prosentilla (1 700 henkilöllä) eli nopeammin kuin koko maassa (-3 %).

ELY-keskus ennustaa työttömien määrän vähenevän edelleen lokakuussa.