Tulipalo tuhosi omakotitalon Raisiossa – asukkaat pelastautuivat

Julkaistu:

Palokunta esti palon leviämisen naapurirakennuksiin.
Raisiossa tulipalo tuhosi 1980-luvun alussa rakennetun tiilisen omakotitalon varhain lauantaiaamuna.

Talossa oli palon syttyessä kaksi asukasta, jotka pelastautuivat rakennuksesta itse. Ambulanssi toimitti heidät tarkastettavaksi sairaalaan, koska he olivat hengittäneet savua.

Palokunnan saapuessa paikalle rakennus oli ilmiliekeissä, ja palolla oli leviämisvaara muihin taloihin tiheästi rakennetulla alueella.

– Kun tilanne oli niin paha ja huomasimme, että tämä rakennus tulee tuhoutumaan, keskityimme myös naapureiden suojaamiseen, kertoo päivystävä palomestari Marko Rostedt.

Alustavan tiedon mukaan palo sai alkunsa kattorakenteista. Palon syttymissyy on epäselvä, mutta Rostedtin mukaan poliisi ei epäile asiassa rikosta.

– Palo on todennäköisesti päässyt muhimaan katolla, ja sen takia ihmiset ovat havahtuneet niin myöhään siihen. Kun palo pääsee välipohjaan, niin siellähän ei palovaroittimia ole.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Lähettäjänkujalle aamulla ennen seitsemää. Sammutustyöhön osallistui noin kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä. Jälkiraivaustyöt kestävät vielä tunteja, Rostedt arvioi puoli kymmenen aikoihin.