Joukko­liikenteen hinnan­korotus ei mennyt läpi Turussa – lisä­tuloja haetaan lisäämällä markkinointia

Julkaistu:

Hinnankorotus voidaan tarvittaessa tehdä kevään 2020 aikana.
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta ei hyväksynyt keskiviikkoisessa kokouksessaan lippuhintojen korotusta.

Kokouksessa käsiteltiin joukkoliikenteen talousarvioesitystä vuodelle 2020. Turun kaupunki päättää vuosittain joukkoliikenteen määrärahan, jonka perusteella seudullinen joukkoliikenne tekee talousarvioesityksen.

Seudullinen joukkoliikenne esitti lautakunnalle, että lipunhintoja korotettaisiin, sillä muutoin talousarviosummaan pääseminen olisi epätodennäköistä. Kausikortteihin esitettiin maltillista hinnankorotusta ja kertalippuihin merkittävää hinnankorotusta. Korotus oli nostanut aikuisten kertalipun hintaa kolmesta eurosta 3,50 euroon. Arvokorttimatkoihin ei esitetty hinnankorotuksia.

Hinnankorotusten odotettiin vaikuttavan matkamäärään negatiivisesti mutta tuovan joukkoliikenteelle yhteensä tarvittavat 1,3 miljoonan euron lisätulot.

Turun Sanomat uutisoi elokuussa, että Turun seudun joukkoliikenne Fölin matkustusmäärä on laskenut tammi–kesäkuussa 4,2 prosenttia. Sitä ennen matkustusmäärät olivat kasvaneet niin pitkään, että korotuksia ei ole tarvinnut tehdä kuuteen vuoteen.

Lautakunta päätti olla korottamatta kertalippujen hintoja 1.1.2020 alkaen. Sen sijaan se päätti lisätä markkinointia ja katsoa kevään 2020 aikana, saadaanko tulovaje katettua lisääntyvällä matkustuksella. Jos lipputulot eivät kasva odotetulla tavalla, lautakunta voi päättää tarvittavista sopeutustoimista kuten mahdollisista hinnankorotuksista kevään 2020 aikana.

Lautakunta varautuu korottamaan kausilippujen hintaa noin viisi prosenttia vuoden 2020 alusta alkaen, ja seuraavaksi asia lähtee lausunnolle Föli-kuntiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt