Vesa Keskisen ja Jethro Rostedtin havittelemalla tornilla 5 ostaja­ehdokasta – näihin tarkoituksiin sitä kaavaillaan

Julkaistu:

Turku
Turussa sijaitseva 135-metrinen Pääskyvuoren linkkitorni on edelleen myynnissä.
Turun kuuluisimmaksi rakennukseksi nousi kesän aikana ainakin hetkeksi Pääskyvuoressa sijaitseva linkkitorni.

Lähes 135 metriä maanpinnasta korkeuksiin kohoava 55-vuotias torni päätyi otsikoihin, kun Telia Towers Finland Oyj:n kiinteistöpäällikkö Kimmo Suomi meni heittämään paikallislehdelle, että yritys voisi vaikka myydä tornin pois.

Ensin tornin ostamisesta innostui kyläkauppias Vesa Keskinen, joka aikoi tarjota tornista 10 000 euroa. Myös turkulainen kiinteistökuningas ja mediapersoona Jethro Rostedt aikoi ryhtyä tarjouskilpaan ja kävi jopa katsomassa tornia paikan päällä.

Lue lisää: Jethro Rostedt kuuli Vesa Keskisen aikeista ostaa Turun korkein rakennus ja päätti panna paremmaksi

Kiekkolegenda Juhani Tamminen sen sijaan ei tornista innostunut. Hän tuomitsi sen ö-luokan viritykseksi, joka pilaa maiseman.

Mitä tapahtui suurimman kohun laannuttua?

Suurimmasta tornipolemiikista on kulunut kuukauden päivät, mutta mitä tapahtui tornille ja kenen hallussa se on? Kimmo Suomen mukaan koko keskustelu tuli aikamoisena yllätyksenä.

– Eihän meillä ollut mitään tarkoitusta myydä tornia vaan ottaa ihan rauhassa sen kanssa. En ollut sitä edes myytäväksi kaupannut, mutta silti ensimmäinen uutinen oli, että tule ostamaan linkkitorni. Se herätti tällaisen ison firman sisällä ihmetystä ja keskustelua, kun asiasta ei ole mitään puhuttu, ja ihan kuin torni olisi ollut jo pitkään myynnissä.

Uutisointi kuitenkin pani pyörät pyörimään. Suomen mukaan tornilla on nyt viisi ostajaehdokasta.

– On ollut viisi henkilöä tai porukkaa, yhdistyksistä ja firmoista. En tiedä, kuinka tosissaan ovat olleet, mutta ainakin ne ovat ilmoittautuneet ostajaehdokkaiksi ja halunneet käydä paikan päällä.

Suomen mukaan Jethro Rostedt todellakin ilmoittautui halukkaaksi ostajaksi. Vesa Keskisestä Suomi sen sijaan ei ole kuullut pihaustakaan.

– Hän ei ole ollut missään yhteydessä. Taisi olla kiinnostuneempi saamaan vain nimen lehteen, Suomi tuumii.

Lue lisää: Vesa Keskinen haluaa ostaa Turun korkeimman rakennuksen, jota kukaan ei halua – nyt tonttipäällikkö täräyttää tiskiin karut faktat

Näihin tarkoituksiin tornia on kaavailtu

Ostajilla on ollut hyvin vaihtelevia käyttötarkoituksia mielessään.

– On ollut suunnitelmia mainoskäyttöön, kaukoputkien linssinhiomistestaukseen, seikkailutoimintaan, kiipeilyseinäksi...ihan laidasta laitaan, Suomi kertoo.

Tarjouksia ei ole tullut, koska Telia ei ole lähettänyt tarjouspyyntöjä. Siihen on selkeä syy.

– Siinä on kaikennäköisiä ehtoja, joista meidän tulee ottaa selvää. Meillä on radiotoimintaa alatasolla, ja ennen kuin saadaan korvaava paikka, siihen menee aikaa. Täytyy myös järjestää ostajaehdokkaille mahdollisuus tutustua velvoitteisiin, joita siinä on, Suomi luettelee.

Homma ei ole pelkästään Teliasta kiinni, sillä tontin omistavalla Turun kaupungilla on oma sanansa sanottavana.

– Ostajan on haettava tontin käyttötarkoituksen muutosta, joten he joutuvat tekemään pohjatyötä kaupungin suuntaan. Jos kaupunki sanoo ei, ostaminen ei onnistu.

Suomen mukaan realistinen aikataulu tornin omistajan vaihdokselle olisi alkuvuodesta.

– Meidän täytyy jättää tarjouksenantoaikaa ostajille. En ajatellut, että pyydettäisiin mitään tarjousta ennen kuin vasta joulukuussa. Meillä ei ole mikään hätä tämän kanssa. Pääasia, että homma etenisi ja tornille löydettäisiin sellainen käyttötarkoitus, että kaupunki ei vaatisi senkään takia sen purkamista, Suomi sanoo.

– Kyllä me siitä eroon tässä yritetään päästä, hän lisää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt