Turkulaismies ajoi toistuvasti huumeissa ja kortitta – tussilla väärennetty rekisterikilpi ei harhauttanut poliisia

Julkaistu:

Mies tuomittiin yhteensä 42 eri rikoksesta.
Turkulaismiehen toistuva päihtyneenä ajaminen ilman vaadittavaa ajo-oikeutta toi käräjäoikeudessa lopulta vuoden mittaisen kakun.

35-vuotiaan miehen vuoden ensimmäinen rikos tapahtui jo 1. tammikuuta, kun hän yritti myydä ja välittää toiselta henkilöltä vastaanottamiaan huumeita ja käytti niitä myös itse.

Hän jäi kiinni rattijuopumuksesta 20. tammikuuta, jolloin poliisi myös huomasi, ettei miehellä ole henkilöauton kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta. Se ei kuitenkaan hidastanut vastaajaa, sillä seuraavan kerran hän kärysi ratista huumeiden vaikutuksen alaisena puolitoista viikkoa myöhemmin.

Poliisi tavoitti miehen päihtyneenä ratista yhteensä yhdeksän kertaa huhtikuun alkuun mennessä. Mies oli kurvaillut ilman korttia todistetusti ainakin yli 10 kertaa.

Vastaaja tuomittiin myös väärennyksestä, sillä hän oli muuttanut kuljettamansa auton rekisterikilven tussilla piirtäen. Hän oli muuttanut L-kirjaimen U:ksi ja I-kirjaimen T:ksi. Vastaaja kertoi syyksi sen, että oli näyttänyt ystävälleen, miten rekisterikilven voi väärentää mutta oli unohtanut pyyhkiä tussin jäljet pois ennen lähtöään liikenteeseen.

Vastaaja tuomittiin yhteensä 42:sta muutaman kuukauden sisällä tehdystä eri rikoksesta. Näistä 12 oli kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, yhdeksän rattijuopumuksesta, kaksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolme ajoneuvorikkomuksesta, yksi huumausainerikoksesta, kahdeksan huumausaineen käyttörikoksesta ja yksi väärennyksestä.

Lisäksi miehen autosta oli pysäytyshetkellä löydetty kahdella eri kerralla voimapihdit, joita epäiltiin käytettävän tunkeutumiseen toisen hallinnassa olevaan tilaan rikoksen tekemistä varten. Vastaaja tuomittiin myös rälläkkävääntimen ja bensiinin näpistyksistä sekä rakennustyömaan työkalujen ja muiden tarvikkeiden varkaudesta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus langetti vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen, jonka koventamisperusteena oli miehen aiempi rikostausta. Lisäksi vastaaja joutuu korvaamaan valtiolle päihdetutkimuskustannuksia yhteensä noin 1 200 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, ja siihen voi hakea muutosta hovioikeuden kautta.