Miehen syytettiin hankkineen lapsivaimon Irakista – oikeuden mukaan uhrin iästä ei saatu selkoa, syytteet kaatuivat

Julkaistu: , Päivitetty:

Käräjäoikeus katsoi, ettei vaimon väitetystä alaikäisyydestä löytynyt näyttöä.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi keskiviikkona lähes kaikki syytteet, jotka oli luettu alaikäisestä vaimosta syytetylle irakilaistaustaiselle miehelle.

Syytteet perustuivat siihen, että mies olisi mennyt Irakissa naimisiin tytön kanssa, joka Suomeen tullessaan vuonna 2014 oli vain 14-vuotias.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet ihmiskaupasta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja väärennyksestä.

Nykyään 28-vuotias mies sai tuomion pahoinpitelystä. Siitä hänelle langetettiin 40 päiväsakkoa. Sakkoja tuli maksettavaksi 240 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan ex-vaimolleen 250 euroa korvauksia.

Pari oli naimisissa Suomessa vain lyhyen aikaa vuonna 2014 ennen kuin liitto päättyi eroon. Käräjäoikeus katsoi jääneen näyttämättä, että nainen olisi tapahtuma-aikaan ollut väitetysti alle 16-vuotias tai että mies olisi ainakaan tiennyt naisen alaikäisyydestä.

Käräjäoikeus käsitteli jutun kokonaan suljettujen ovien takana naisen yksityisyyden takia. Tuomiosta annettiin vain lyhyt julkinen seloste.