Airiston muskeliveneen omistaa menestynyt yritysjohtaja

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Ilta-Sanomien tietojen mukaan mies on omistanut veneen kaksi vuotta.
Turun Saaristossa Airistolla kahden miehen hengen vaatineen veneonnettomuuden tutkinta on edelleen käynnissä. 15-metrinen moottorivene törmäsi lauantaina iltapäivällä vilkkaalla veneilyväylällä kahdeksanmetriseen purjeveneeseen kohtalokkain seurauksin.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan moottoriveneen omistaja on lounaissuomalainen menestyvän yrityksen toimitusjohtaja. Keski-ikäinen mies omistaa yrityksestä puolet.
  • Yllä olevalla videolla käydään läpi Airiston tuhoisaa veneturmaa.
Veneonnettomuuden tutkinnanjohtaja Joachim Mattfolk kertoi Iltalehdelle, että molemmissa veneissä oli mukana veneen omistaja. Tutkinnanjohtaja ei ottanut kantaa ajoivatko omistajat veneitä.

IS tavoitti toimitusjohtajan puhelimitse.

Tietojemme mukaan omistamanne vene oli osallisena Airiston turmassa. Haluaisitteko kertoa oman versionne tapahtumien kulusta tai kommentoida asiaa?

– En kyllä halua toistaiseksi kommentoida mitään tähän asiaan. Valitettavasti ei ole nyt sellainen tilanne.

Voitteko kuitenkin kertoa, olitteko itse veneessä tapahtumahetkellä?

– En voi kertoa yhtään mitään.

Turmassa ollut moottorivene on rekisteröity Traficomiin elokuussa 2017. Maahantuojan arvion mukaan kuvissa näkynyt turmavene on kuitenkin valmistettu joko vuonna 1998 tai 1999, joten todennäköisesti vene on ostettu ulkomailta tai sitä on käytetty Suomessa ensi kerran rekisteröinnin aikaan 2017.
IS:n tietojen mukaan kyseisiä Fairline 48 Targa -merkkisiä veneitä on rekisteröity Suomeen vain muutamia kappaleita. Turmassa ollut moottorivene on tällä hetkellä Nauvon Merivartioasemalla, jonne se hinattiin onnettomuuspaikalta yhdessä purjeveneen kanssa.


Veneturmassa menehtyivät purjeveneessä olleet, vuosina 1973 ja 1969 syntyneet turkulaiset veljekset. Veneessä olleet muut matkustajat, kaksi aikuista ja kaksi lasta, selvisivät vähäisin vammoin, samoin moottoriveneessä olleet kaksi henkilöä.

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan moottorivene törmäsi purjeveneen vasempaan kylkeen tehden tuhoa veneen takaosassa.

Poliisin mukaan moottoriveneen kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Törkeässä liikenneturvan vaarantamisessa rikos on omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle. Minimirangaistus on 30 päiväsakkoa, ja vankeutta voidaan tuomita enimmillään kaksi vuotta.

Kuolemantuottamus katsotaan törkeäksi silloin, kun kuolema aiheutetaan törkeällä huolimattomuudella ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Törkeästä kuolemantuottamuksesta tuomitaan vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta.