Nuoriso on piinannut hävyttömästi kahvilayrittäjää Turun saaristossa jo kolmen vuoden ajan – nyt mitta tuli täyteen: ”Poliisi ei tee asialle mitään ja vanhemmat eivät välitä” - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Nuoriso on piinannut hävyttömästi kahvilayrittäjää Turun saaristossa jo kolmen vuoden ajan – nyt mitta tuli täyteen: ”Poliisi ei tee asialle mitään ja vanhemmat eivät välitä”

Teini-ikäisten poikien häiriköinti pakotti yrittäjän kovaan ratkaisuun.

Kioski sijaitsee Taalintehtaalla.­

2.8.2019 19:33

Kolme vuotta nuorison tekemää häiriköintiä riitti Kemiönsaaressa Taalintehtaalla toimivalle yrittäjälle. Hän ilmoitti marja- ja jäätelönmyyntipisteen lopettamisesta yrityksen seinään teipatulla lapulla.

– Nyt tuli yrittäjän mitta täyteen. Suljemme pisteen lopullisesti. Poliisi ei tee asialle mitään, ja nuorten vanhemmat eivät välitä. On mahdoton jatkaa myyntiä, lapussa kerrottiin.

Myyntipistettä pitäneen Järvenkylän Maatilan toimitusjohtaja Ingrida Alijosiute kertoo Ilta-Sanomille, että kahvilamainen paikka pantiin pystyyn seitsemän vuotta sitten.

– Meillä oli hyvä alku, ja jäätelönmyyntiä oli, mutta pikkuhiljaa alkoi tämä kiusaaminen. Asiakkaat soittivat kotiin, että sinne ei ole enää mukavaa mennä.

Paikallinen noin 10 hengen nuorisoporukka, iältään 15–16, otti tavakseen häiriköidä kioskia.

– He metelöivät, vievät kaikki istumapaikat, ottavat marjoja ilmaiseksi, roskaavat ja pyörivät mopojen kanssa ympärillä. Asiakkaat eivät uskalla tulla sinne, ja koko paikka on saanut tietynlaisen maineen. Välillä he ovat vetäneet sähköjohdon irti, jolloin jäätelöt ovat sulaneet yön aikana. Se on täyttä kiusaamista.

Kioskin päällä oleva mansikka oli pudotettu alas viime kesänä.­

Häirintä ei ole loppunut pelkkään kioskiin. Myös yrittäjä on saanut osansa.

– Minulle on soitettu ja huudettu fuck you puhelimeen. Aiemmin tuli tekstiviestejä, Alijosiute kertoo.

Hän teki viime kesänä kolme kertaa rikosilmoituksen poliisille. Ne eivät johtaneet mihinkään.

– Sieltä otettiin vanhempiin yhteyttä, ja oli rauhallisempaa pari viikkoa. Se ei kestänyt.

Alijosiute ei tiedä, miksi nuoriso on ottanut heidän myyntipaikkansa kohteekseen.

– Ehkä heillä ei ole pienellä paikkakunnalla tekemistä, ja johonkin se energia pitää purkaa. He ovat jotenkin ylpeitä siitä, mitä tekevät.

– Olen kolme vuotta toivossa elänyt, mutta nyt tuli mitta täyteen. Meillä ei ole mahdollisuutta taistella sitä vastaan, joten parempi, kun lähtee pois.

Järvenkylän Maatilalla on 14 eri myyntipistettä Varsinais-Suomessa. Ne jatkavat entiseen tapaan.

– Missään muualla ei ole ollut ongelmia, vaikka joka paikassa on nuorisoa. Tämä on ainutlaatuinen tilanne, Alijosiute sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?