Turun funikulaari pysyy pois käytöstä – hissistä paljastui asennusvirhe: ”Olisi aiheuttanut suurempia vahinkoja”

Julkaistu:

Rinnehissi on ollut murheenkryyni, jota huolletaan vielä ainakin muutama päivä.
Turun funikulaarin käyttökatko jatkuu vielä ainakin muutaman päivän. Turun kaupunki tiedotti asiasta maanantaina.

Kakolanrinteessä sijaitsevan rinnehissin taival on ollut takkuileva sen jälkeen, kun se avattiin yleisölle 24. toukokuuta. Funikulaari on pysähdellyt matkustajia kyydissään, ja siihen on jouduttu tekemään useita eri huoltotoimenpiteitä.

Hissi oli jälleen telakalla koko juhannuksen ajan, ja vielä maanantaiaamuna asemien ovissa oli ”suljettu”-ilmoitukset.

– Laitteelle tehtiin korjaus- ja säätötöitä juhannuksen aikana. Samalla tuli esille yhden osan väärä asennus, jonka johdosta laitteen käyttöönotto siirtyy muutamalla päivällä, Turun kaupungin tiedotteessa kerrotaan.


Kabiinitoimittajan edustaja oli viikonloppuna tekemässä muutoksia kabiiniin liukuoviin. Samalla säädettiin ovien toimintaa. Myös laitteistotoimittaja Leitnerin edustaja oli Turussa käymässä läpi laitteen toimintaa ja tekemässä tarkastuksia.

– Laitteen köysiä säädettiin, kabiinin jarrujärjestelmä huollettiin ja käyttöjärjestelmän ohjelmisto päivitettiin loppuviikon aikana, tiedotteessa kerrotaan.


Huoltotöiden yhteydessä havaittiin nopeusvaijerin yhdessä hihnapyörässä epänormaalia kulumaa, mikä johtui virheellisestä ensiasennuksesta. Osa on poistettu, ja uusia osia odotetaan saapuvaksi Turkuun alkuviikosta. Hissi avataan osien asennuksen ja testiajojen jälkeen yleisölle.

– On hyvä, että kulunut osa havaittiin muiden töiden yhteydessä. Vikaa ei olisi osattu etsiä eikä sitä näin ollen olisi havaittu normaalien viikkotarkastusten yhteydessä. Mikäli hissin käyttöä olisi jatkettu, olisi vioittunut osa todennäköisesti hajonnut lähiaikoina aiheuttaen laitteen pysähtymisen sekä mahdollisesti suurempia vahinkoja, projektijohtaja Janne Laine kommentoi.

– Testiajoja on pakko suorittaa nyt enemmän, jotta virhetilanteet saadaan estettyä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt