Turun funikulaarin ongelmat kärjistyivät, otettiin kokonaan pois käytöstä – ”Pitempi tauko mahdollinen”

rac

Julkaistu:

Rinnehissi ehti tehdä tällä kertaa noin 100 matkaa ennen hyytymistään.
Turun funikulaarin lyhyt mutta sitäkin surullisempi tarina sai jatkoa tiistaina, kun se siirrettiin kokonaan telakalle määrittelemättömän pituiseksi ajaksi.

Rinnehissi oli poissa käytöstä koko viikonlopun sen jumiuduttua perjantaina, ja maanantaina Turun kaupunki tiedotti sen palaavan toimintaan.
Kabiini ehti kulkea noin 100 yhdensuuntaista reissua, ennen kuin sen matka tuli jälleen tiensä päähän. Turun kaupunki tiedotti tiistaina iltapäivällä ottaneensa funikulaarin pois liikenteestä korjaustöiden ajaksi.

– Hissin kallistusantureissa on ilmennyt vikaa, joka on ajoittain pysäyttänyt hissin kesken ajon. Anturit pyritään nyt tauon aikana korjaamaan niin, että yllättäviä keskeytyksiä ei enää tule, tiedotteessa kerrottiin.

Aiemmin funikulaarista on korjattu sensoreita, päivitetty ohjelmistoa ja asennettu uusi sokkapultti hajonneen tilalle.

– On selvää, että laitteen toimintavarmuutta pitää edelleen parantaa, ja olemme päättäneet sulkea hissin, kunnes kaikki on kunnossa. Juhannuksen aikana on oletettavaa, että käyttäjiä on normaalia vähemmän, joten pitempi tauko on nyt mahdollinen, projektijohtaja Janne Laine kommentoi.

Huoltotauon aikana tarkastetaan ja säädetään myös laitteiston ovikoneistot. Huoltotöiden keston pituutta ei vielä tiedetä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt