Turun funikulaarin ongelmat jatkuvat – nyt hissi suljettiin kokonaan

rac

Julkaistu:

Maanantaina tehty ohjelmistopäivitys ei poistanut rinnehissin ongelmia.
Turun funikulaarin eli rinnehissin ongelmat jatkuvat, ja koko hissi on suljettu.

24. toukokuuta yleisölle avattu Kakolanrinteessä sijaitseva funikulaari on pysähdellyt kesken matkan, ja perjantaina se jumiutui 40 minuutiksi.

Ilta-Sanomien maanantaina haastattelema Turun kaupungin projektijohtaja Janne Laine kertoi tuolloin, että funikulaariin on tehty ohjelmistopäivitys, jolla vikojen uskotaan korjaantuvan.

– Sensoreiden tunnistimien raja-arvoja säädettiin viikonloppuna, ja aamupäivällä tehtiin ohjelmistopäivitys, jolla ongelmien pitäisi poistua. Jatkossa jarrutesti tapahtuu silloin, kuin hississä ei ole asiakkaita eli yöaikaan tai aamuyöstä.

Tiistaiaamuna Turun kaupunki kuitenkin tiedotti, että funikulaarin ovien avausmekanismista on hajonnut sokkapultti. Korjaus on parhaillaan käynnissä.

Tiedotteen mukaan viasta on oltu yhteydessä laitteistotoimittajaan, ja hissin valmistajan on tarkoitus tarkastaa ovet kokonaisuudessaan.

– Turvallisuus on tärkeintä, siksi suljimme hissin heti, kun vika havaittiin. Ovien mekanismit tarkastetaan nyt kauttaaltaan, jotta vioista päästään, Laine kommentoi.

Siitä, milloin hissi saadaan taas käyttöön, ei ole vielä tietoa.

Funikulaarin piti alun perin avautua maaliskuussa, mutta sitä piti koeajaa lisää, ja päivämäärää siirrettiin toukokuun loppuun. Alun perin 2,5 miljoonan hintaiseksi arvioidun hanke tuli lopulta kustantamaan noin 5,6 miljoonaa euroa.