Suora lähetys juuri nyt: Presidenttipari saapuu kesänviettoon Naantalin Kultarantaan

rac

Julkaistu:

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio tapaavat yleisöä Naantalin satamassa.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio siirtyvät tänään presidentin kesävirka-asuntoon Naantalin Kultarantaan.

Naantalin kaupunki järjestää tervetulovastaanoton venesatamassa noin klo 18.30. Niinistö ja Haukio tapaavat samalla yleisöä.

Presidentin kanslia ei ole kertonut, onko presidenttiparin Aaro-poika heidän mukanaan.

ISTV näyttää presidenttiparin saapumisen suorana klo 18.15 alkaen tässä artikkelissa.

Naantalin Kultaranta on toiminut tasavallan presidentin kesäasuntona vuodesta 1922 lähtien. Kultarannan graniittilinnan rakennutti 1910-luvulla Alfred Kordelin, ja linnan suunnitteli arkkitehti Lars Sonck.

Kultarannan tilalla on tehty hiljattain infrastruktuurin peruskorjauksia ja liikennejärjestelyjen parannustöitä. Lisäksi puiston paviljongit on restauroitu. Puiston ja Graniittilinnan perusparannus on tarkoitus toteuttaa vuosina 2022–2024.

Niinistö isännöi kesäasunnolla Kultaranta-keskusteluja 16.–17. kesäkuuta. Ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutapahtuman aiheena on ”Maailma murroksessa – mihin menee Eurooppa, miten pärjää Suomi?”.

Seitsemättä kertaa järjestettävään tilaisuuteen kutsutaan noin sata asiantuntijaa ja yhteiskunnallista vaikuttajaa. Päävieras on tänä vuonna Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier.