Turun funikulaari joutui heti ongelmiin – matkustajat jäivät jumiin

rac

Julkaistu:

Turku
Suomen ensimmäinen ulkona kulkeva kaupunkivinohissi eli funikulaari oli ongelmissa avajaispäivänään, mutta tilanne laukesi nopeasti.
Turun funikulaarin avajaispäivä ei alkanut perjantaina parhaalla mahdollisella tavalla.

Yllä olevalla videolla näkyy, kuinka funikulaari kulkee normaalisti.

– Olin paikalla, kun funikulaarissa matkustaneet jäivät vaunuun sisälle, kun ovet eivät avautuneet. He viestittivät vaunusta, että ovat soittaneet päivystykseen, paikalla ollut turkulainen mies kertoo.


Funikulaari on Suomen ensimmäinen ulkona kulkeva kaupunkivinohissi. Funikulaari kulkee Linnankadun ja Graniittilinnankadun väliä osoitteessa Linnankatu 55b. Funikulaari otettiin käyttöön perjantaina 24.5.2019.

– Huoltoyhtiön päivystykseen oli tullut yksi hälytys. Nyt funikulaari toimii jälleen normaalisti projektijohtaja Janne Laine vahvistaa Ilta-Sanomille.

Laineen mukaan asialla on myönteinen puoli.

– Nyt ainakin tuli varmistetuksi, että järjestelmä toimii siten kuin pitääkin eli ongelmien sattuessa asentajat tulevat paikalle varoajan puitteissa, hän sanoo.


Lue lisää: Funikulaari aiheutti mediamylläkän – näin kulkee paljon parjattu turkulainen rinnejuna

Funikulaarin kyytiin mahtuu kerrallaan 30 ihmistä, ja 132 metrin mittainen matka kestää noin minuutin. Hissi ei kulje koko ajan edestakaisin, vaan sen saa ylä- tai ala-asemalle nappia painamalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt