Onko tässä uusi lääke työvoimapulaan? Turkulaiseen kilpailuun saapui yli 1 000 hakemusta ympäri maailman

Julkaistu:

Turku
Viisi hakijaa pääsee tutustumaan kesällä turkulaisiin yrityksiin.
Suomen ja Turun seudun työ- ja uramahdollisuudet kiinnostavat kansainvälisesti, sillä Suomen ensimmäinen talent-kutsukilpailu Talent Call Turku sai yli 1 000 hakemusta 75 eri maasta.

Hakijoista viisi saa perheineen kutsun saapua elokuussa Turkuun tutustumaan seudun työnantajiin ja arkielämään.

– Hakijamäärä ylitti kaikki odotuksemme. Saimme kuukauden aikana yhteensä 1 011 hakemusta. Eniten hakemuksia tuli Aasiasta. Mielenkiintoista on esimerkiksi se, että saimme Singaporesta lähes 100 hakemusta. Hakemuksia tuli myös Euroopasta, Yhdysvalloista ja eri puolilta Etelä-Amerikkaa, yhteyspäällikkö Pipa Turvanen Turku Science Park Oy:stä kertoo.

Kilpailu koodareista ja muista tekniikan osaajista on kovaa ympäri maailman. Tiettävästi Talent Call Turku on ensimmäinen perheille suunnattu kilpailu. Aiemmin yksittäisille ohjelmointiosaajille suunnattuja hakuja on järjestetty ainakin Uudessa-Seelannissa, Hollannissa ja Virossa.

Myös Turun seudulla tarvitaan lähivuosina tuhansia uusia osaajia varmistamaan talouskasvun jatkuminen. Turku Science Park Oy:n, Turun kaupungin ja Business Finlandin järjestämä kilpailu osoitti, että kiinnostuneita osaajia olisi tulossa Suomeen.

– Meillä on kaikki edellytykset menestyä globaalissa kilpailussa kansainvälisistä huippuosaajista. Yritysten kannalta on nyt tärkeää, että uusi hallitus purkaa lupaprosessien pullonkaulat. Lupa-asioiden sujuvoittamista peräänkuuluttavat myös korkeakoulut, Turvanen sanoo.

Järjestäjien alkuperäinen tavoite oli saada 500 hakemusta eri puolilta maailmaa. Ydinkohderyhmä olivat tekniikan alan osaajat perheineen. Heidän tavoittamisessaan onnistuttiin hyvin, sillä noin kolme viidestä hakijasta on teknisen alan osaajia.

– Etsimme nimenomaan niitä asiantuntijoita, joita yrityksemme eivät tällä hetkellä löydä suomalaisilta työmarkkinoilta, Turvanen sanoo.

Kutsukilpailun voittajat valitaan kesäkuun ensimmäisillä viikoilla. Perheet pääsevät matkalla paitsi tutustumaan potentiaalisiin työnantajiin, myös tutustumaan suomalaiseen kouluun ja päiväkotiin, saunaan sekä Muumimaailmaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt