Viking Linen uudelle alukselle 22 500 nimiehdotusta – nämä 10 pääsivät finaaliin

Viking Linen risteilyalus aloittaa liikennöinnin Turusta Tukholmaan 2021.

Havainnekuva Viking Linen käyttöön tilatusta uudesta aluksesta.

9.5.2019 15:55

Kiinalaisella Xiamen Shipbuilding Industryn telakalla rakennetaan parhaillaan risteilyalusta, joka aloittaa liikennöinnin Turku–Tukholma-välillä vuoden 2021 alussa.

Katso: Tältä näyttää Viking Linen uusi alus, joka tulee liikennöimään Turusta Tukholmaan

Viking Linen risteilylaivaan mahtuu 2 800 matkustajaa, ja pituutta sillä on 218 metriä. Se on siis samaa kokoluokkaa kuin Viking Grace, yhtiön tähän mennessä suurin risteilijä Suomen reiteillä.

Viking Line valitsee uuden aluksen nimen yleisöäänestyksen perusteella. Nimikilpailu käynnistettiin huhtikuun alussa, ja ehdotuksia tuli huimat 22 486 ympäri maailmaa.

Varustamo valitsi nimistä 10 finalistia, ja loppusuoralle pääsivät Arielle, Estelle, Glory, Lady, Mary, Panorama, Rose, Sophia, Stella ja Vista.

Nimissä on kuninkaallinen kaiku, sillä Estelle on Ruotsin kruununprinsessa Viktorian tyttären nimi, Mary on Tanskan kruununprinsessa ja Sofia (engl. Sophia) tunnetaan Ruotsin prinssi Carl Philipin vaimona. Sen sijaan muista hiukan poikkeavat ehdotukset Vista ja Panorama viittaavat risteilijään suunniteltuihin suuriin panoraamaikkunoihin.

– Aluksen nimi on tärkeä asia, ja siinä heijastuvat niin perinteet kuin tulevaisuuden toiveet. Useammankin aluksemme nimen päätteenä on ”ella” kunnianosoituksena varustamon perustajan Gunnar Eklundin puolisolle Ellen Eklundille, Viking Linen Head of Business Development Gustaf Eklund sanoi tiedotteessa.

Äänestys päättyy 19. toukokuuta, ja uuden laivan nimi julkistetaan 27. toukokuuta. Äänestämään pääsee täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?