Turun yliopistolle harvinainen kunnia – vain viisi prosenttia maailmassa kuuluu samaan joukkoon

Julkaistu:

Turun kauppakorkeakoululle myönnettiin arvostettu AACSB-akkreditointi.
Turun yliopiston kauppakorkeakoululle on myönnetty kansainvälinen AACSB-akkreditointi (The Association to Advance Collegiate Schools of Business).

AACSB-akkreditointi on kansainvälisesti erittäin arvostettu tunnustus kauppatieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen korkeasta laadusta.

– AACSB-akkreditointi myönnetään kauppatieteellisille yksiköille, jotka ovat osoittaneet keskittyvänsä laatuun opetuksessa, tutkimuksessa, opetussuunnitelman kehittämisessä ja opiskelijoiden oppimistavoitteiden saavuttamisessa, AACSB:n varatoimitusjohtaja ja akkreditointitoiminnon johtaja Stephanie M. Bryant kertoo.

Vain viisi prosenttia maailman kauppatieteellisiä tutkintoja tarjoavista yliopistoista on saanut AACSB-akkreditoinnin.

– Akkreditoinnin myötä nousemme nyt maailmanluokan kauppakorkeakoulujen joukkoon, mikä avaa uusia mahdollisuuksia erityisesti kansainvälisesti, Kauppakorkeakoulun dekaani Markus Granlund iloitsee.

– Monet huippuyliopistot etenkin USA:ssa ja Aasiassa ovat erittäin tarkkoja siitä, että yhteistyökumppanilta löytyy virallinen laatuleima, Granlund sanoo.

Akkreditointi myönnetään kauppatieteellisille yliopistoyksiköille, jotka läpäisevät yhteensä viidentoista standardin kansainvälisen kehyksen. AACSB-akkreditoidut yksiköt ovat käyneet läpi perusteellisen, vertaisten tekemän arviointiprosessin.

Arviointiryhmän palautteen mukaan Turun kauppakorkeakoulun toiminta näyttäytyy erityisen vahvana sidosryhmäyhteistyön osalta, opiskelijoiden sitouttamisessa päätöksentekoon ja oppimisen arvioinnissa. Myös monitieteisyys, ennakointiosaaminen sekä koulun sitoutunut ja päättäväinen johtaminen nostetaan loppuraportissa erityisinä asioina esiin.

– Palaute on syytä ottaa tosissaan, sillä sen perusteella tehtyä kehitystyötä arvioidaan jatkossa viiden vuoden välein. Tämä pitää meidät koko ajan hereillä, emmekä voi tuudittautua ajatukseen, että organisaatiomme olisi koskaan niin sanotusti valmis, Granlund sanoo.