Turun maauimalan altaat ilkivallan kohteina – avajaiset vaarassa viivästyä: ”Ajateltiin, että pystyy luottamaan”

Julkaistu:

Ilkivallasta on tehty rikosilmoitus poliisille.
Turussa sijaitsevan Samppalinnan maauimalan avajaiset saattavat myöhästyä ilkivallan vuoksi. Maauimala ilmoitti tiistaina Facebookissa tehneensä asiasta rikosilmoituksen.

Vaurioita on 50 metrin altaassa ja kahluualtaassa. Altaiden pohjia on naarmutettu, ja niitä joudutaan paikkailemaan.

– Tuhot on tehty maaliskuun lopulla. Alueella on kameravalvonta, ja meillä on tapahtuneesta videomateriaalia, Turun kaupungin uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen kertoi Ilta-Sanomille.Maauimala oli alun perin tarkoitus avata 6. toukokuuta. Haapanen ei osaa vielä sanoa varmasti, myöhästyvätkö avajaiset ja kuinka paljon.

– Olemme varmasti viisaampia myöhemmin tällä viikolla, kun olemme keskustelleet remonttia tekevän tahon kanssa. Toivotaan tietysti, että tämä ei viivästyttäisi maauimalan aukeamista.

Maauimalan ympärillä on aidat, ja talven aikana paikan päällä tehdään tarkistuskäyntejä.

– Meidän täytyy keskustella siitä, pitääkö valvontaa lisätä. Ajateltiin, että pystytään luottamaan ihmisiin, mutta ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole, Haapanen sanoo.

Samppalinnan maauimala on yksi Turun suosituimmista vapaa-ajanviettopaikoista kesäisin. Viime kesänä kävijöitä oli noin 140 000. Vilkkaimpina viikkoina maauimalassa vierailtiin 12 000 kertaa.

Maauimala on joutunut ilkivallan kohteeksi aiemminkin. Luvattomasti altaissa skeitanneet olivat asialla 2017, kun tyhjien altaiden pohjia oli naarmutettu.