Turussa on kaupan todellinen harvinaisuus – tältä näyttää timantti­koristeinen kello, jollaisen Marilyn antoi J.F. Kennedylle

Julkaistu:

Turun antiikkimessuilla on myynnissä Presidentiksi kutsuttu Rolex Day-Date, jollaisen Marilynkin antoi lahjaksi J.F. Kennedylle.
Kellon ranneke on timanttikoristeltu, samoin kellotaulun reuna. Erikoiskoristellun Rolex Day-Date -mallin hinta on 32 000 euroa. Harvinainen kello on myynnissä viikonvaihteessa Turun Taide ja antiikki -messuilla.

Day-Date -nimi tulee siitä, että ensi kertaa Rolexin kellotaulussa viikonpäivä oli kirjoitettuna kokonaisuudessaan. Vuonna 1956 esitellyn perusmallin lempinimi on President, koska Yhdysvaltain presidentti Lyndon B. Johnson otti kellon käyttöönsä.

Lempinimeä alleviivaa se, että jo ennen LBJ:n kautta Marilyn Monroe antoi Rolex Day-Daten John F. Kennedylle syntymäpäivälahjaksi 1962.

Kellon taakse Marilyn kaiverrutti tekstin: ”JACK With love as always from MARILYN May 29th 1962”.

Tarinan mukaan JFK pyysi henkilökuntaansa hävittämään kellon. Vuonna 2005 kello ilmestyi huutokauppaan. Mukana oli myös kellon alkuperäinen laatikko ja siellä rakkausruno, jonka Marilyn oli Kennedylle kirjoittanut. Myyntihinta oli 120 000 dollaria.

Sittemmin Rolex Day-Date -malli on nähty muun muassa rap-artisti Jay Z:n and Sopranos-tv-sarjan hahmon Tony Sopranon ranteessa.

Harvinaista timanttikoristeltua Rolex Day-Datea myy Taide ja Antiikki T:mi Aulis Pihlajamäki. Kello on aikoinaan ollut taidekauppias Harri Silanderin omistuksessa.

– Kokonaisuus on yksilöllinen. Vastaavaa en ole mistään löytänyt. En edes Rolexin myyntikatalogeista. Silander on ilmeisesti itse tilannut timantti-istutukset, Marko Pihlajamäki sanoo Ilta-Sanomille.

– Kellossa on Blue Jubilee -kellotaulu. Sitä ei enää saa uusiin malleihin. Jos katsoo tarkkaan, kellotaulussa näkyy Rolex-tekstit hiukan kuin hologrammina. Kellotaulu vaikuttaa kellon hintaan. Erikoisempi maksaa enemmän.

Kello ja ranneke ovat 18 karaatin keltakultaa. Suurin osa hinnasta tulee kuitenkin tekokustannuksista. Kello on tehty alusta loppuun käsityönä.

– Tämä on tarkoitettu käyttökelloksi, mutta on samalla myös taide-esine. Ostajat on rajoitettu joukko, sellaiset jotka etsivät laatua ja tietävät, että tällaista kelloa ei toista ole markkinoilla, Pihlajamäki sanoo.

Lähde: Forbes

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt