Ainutlaatuinen uutuusristeily myytiin hetkessä loppuun – yllätti järjestäjät täysin: ”Ei ollut vielä edes nettisivuilla”

Julkaistu:

Jonossa on tällä hetkellä ihmisiä kahden seuraavan risteilyn verran.
Pääkaupunkiseudun, Porkkalan, Hangon ja Saaristomeren linnakesaaria ja sotilashistoriaa esittelevä Helsinki–Turku-risteily myytiin loppuun päivässä.

– Nytkin on 100 ihmistä jonossa, Suomen Saaristokuljetus Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg vahvistaa Ilta-Sanomille.

Risteilyt järjestetään toukokuun kahtena viikonloppuna M/S Isosaari-aluksella. Turkulaiset tuntevat aluksen ehkä paremmin nimellä Aspö, sillä se liikennöi aiemmin Aurajoen ja Utön väliä.

Alus matkaa toukokuussa ensin Helsingistä Turkuun ja seuraavana viikonloppuna Turusta Helsinkiin. Risteily kestää kaksi yötä ja kolme päivää, ja sen aikana vieraat pääsevät samoilemaan Jussaröön ja Örön vanhoilla linnakesaarilla. Muita, yhä käytössä olevia linnakesaaria katsellaan mereltä käsin.

– Siinä tulee monta kohdetta, ja paikalla on koko ajan opas, joka kertoo, mitä merellä näkyy.

Suosio yllätti järjestäjän täysin.

– Emme mainostaneet risteilyä mitenkään, lähetettiin vain mediatiedote. Joihinkin lehtiin juttu päätyi, mutta ei ehditty mitenkään aktiivisesti markkinoida, kun puhelin rupesi jo pirisemään. Sitä ei ollut vielä edes nettisivuilla, Ståhlberg kertoo.

– Oletettiin, että kiinnostusta on, koska ei ole olemassa vastaavaa, mutta sehän vietiin käsistä kuin jonkun rockstaran keikkaliput.

Kyseessä oli kertaluontoinen kokeilu, mutta Ståhlbergin mukaan vastaava halutaan kysynnän vuoksi järjestää uudelleen.

– Alus on kiinni Vallisaaren ja Isosaaren liikenteessä, joten sillä ei pystytä tekemään kesällä samanlaista matkaa. Uusi risteily jää syksyyn tai viimeistään ensi kevääseen.

M/S Isosaari on 350-paikkainen alus, mutta petipaikkoja on vain 48. Järjestäjä pohtiikin mahdollisuutta järjestää nukkuminen jatkossa saarilla.

Suomalaiset ovat tuskin hylkäämässä perinteisiä Tallinnan ja Tukholman risteilyitä, mutta linnakesaariristeilyn suosioon on Ståhlbergin mukaan aivan selkeä syy.

– Linnakesaaret ovat olleet viime vuosina esillä paljon, ja tässä on mahdollisuus kokea ne ilman omaa venettä. On ollut kaikenlaisia kyselijöitä, nuorta porukkaa, jotka haluavat seikkailla, luontovalokuvaajia ja eläkeläisiä, jotka muistelevat Kristina Reginan aikoja. Silloin oli vähän vastaavanlainen risteily.

– Tämä on ihan ainutlaatuinen, mitään vastaavaa ei ole olemassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt