Turku on maailman seitsemänneksi ”älykkäin” kaupunki - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Turku on maailman seitsemänneksi ”älykkäin” kaupunki

Maailman seitsemänneksi edistyksellisin älykaupunki (engl. smart city) löytyy Suomesta, paljastaa Future Today Instituten julkaisema raportti.

Onnea Turku!

11.3.2019 10:41

Yhdysvaltalainen instituutti julkaisee vuosittain monisatasivuisen raportin ”Tech trends report”, jossa ennustetaan laajasti tulevan vuoden teknologian ja tieteen trendejä.

Instituutti on valinnut nyt toisena vuotena peräkkäin maailman edistyneimmät älykaupungit. Käsitteellä smart city viitataan yleisesti teknologian käyttöön infrastruktuurin apuna tai ympäristöystävällisyyden lisäämisessä.

Kriteereinä FTI:n valinnoille toimivat muun muassa 4G-verkon kattavuus, pääsy ilmaiseen wifiin, cyberturvallisuuden taso, joukkoliikenteen toimivuus, kestävä kehitys ja toimiva kaupunkisuunnittelu.

50 kaupungin listalle pääsi Suomesta peräti neljä kaupunkia. Parhaiten niistä sijoittui Turku, joka oli arvostettu seitsemänneksi parhaaksi. Kaksi sijaa perässä oli Jyväskylä. Vantaa oli sijalla 13 ja viime vuonna ainoana suomalaisena kaupunkina listalle päässyt Helsinki sijalla 33.

Pohjoismaat juhlivat listalla, sillä peräti yhdeksän korkeimmalle sijoitettua kaupunkia sijaitsee Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Kolmen kärjen muodostivat Kööpenhamina, Göteborg ja Oslo.

Paras Euroopan ulkopuolinen kaupunki oli Australian Melbourne (11:s) ja paras yhdysvaltalaiskaupunki San Francisco (20:s). Listalle ei mahtunut yhtään afrikkalaista kaupunkia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?