IL: Päiväkoti Salossa paljastui törkypesäksi – hiiret ulostivat keittiössä, rottia hiippaili ympäriinsä - Turun seutu - Ilta-Sanomat

IL: Salosta paljastui saastainen päiväkoti: Hiiret ulostivat keittiössä, rottia hiippaili ympäriinsä

Aluehallintovirasto löysi vuonna 2017 pöyristyttävässä kunnossa olleen päiväkodin, Iltalehti kertoo.

Päiväkoti suljettiin, mutta avattiin korjauksen jälkeen uudelleen. Kuvituskuva.

26.2.2019 23:11

Salosta löytyi vuonna 2017 päiväkoti, jossa oli merkittäviä hygieniaongelmia. Asia paljastuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan aluehallintovirasto oli tehnyt marraskuussa 2017 tarkastuksen salolaiseen päiväkotiin. Keittiössä liikkui ulostavia hiiriä, joita varten viritettiin loukkuja. Loukkuja virasto piti riskinä. Päiväkodissa oli aiemmin hiippaillut myös rottia.

Iltalehden jutusta selviää myös, että päiväkodin 16 lasta altistuivat mahdollisesti ihmiseritteille vessoissa ja suihkuissa, kun vaipanvaihdossa olevat lapset, lelut ja lasten kädet pestiin samassa altaassa. Aluehallintovirasto sulki päiväkodin välittömästi. Yle kertoo, että päiväkoti avattiin uudelleen korjausten jälkeen.

Lukuisista suomalaisista päiväkodeista on viime kuukausina paljastunut vakavia ongelmia. Ilta-Sanomat kertoi aiemmin helmikuussa yksityisen Touhula-ketjun päiväkotien henkilöstön karusta ja ylityöllistetystä arjesta

Ainakin osassa Touhulan päiväkoteja vajaa mitoitus on tuntunut olevan sääntö, ei poikkeus. Vanhemmat kertoivat Ilta-Sanomille myös siivottomista tiloista, pesemättömistä potista, kihomadoista, lakanattomista sängyistä ja liian vähästä ruuasta.

Vanhemmat kokosivat marraskuussa vetoomuksen, jonka he lähettivät muun muassa päiväkodin johdolle ja viranomaisille.

Yksi vanhemmista, Pekka, kertoi Ilta-Sanomille, että osa lapsista nukkui pari kuukautta päiväuniaan sängyissä, joissa ei ollut lakanoita tai niitä ei ollut vaihdettu.

– Päiväkodissa oli kihomatoja ja muita epidemioita. Pottia ei pesty, huuhtaistiin vain.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?