Raisiolainen Sara on kuin ilmetty ”maailman kaunein nainen” – huippumallikin huomasi ällistyttävän yhdennäköisyyden: ”Aivan kuin minä!”

Julkaistu:

Yhdennäköisyys maailman kauneimmaksi äänestetyn Thylane Blondeaun kanssa valkeni Saran, 9, äidille, kun he olivat kaksi vuotta sitten vierailemassa Brysselissä.
Sara Kotkaslahti on varsin tavallinen 9-vuotias Raisiosta. Suomalais-brasilialainen tyttö rakastaa kameran edessä poseeraamisesta ja haluaisi isona huippumalliksi.

Saran kuvia katsoessa joutuu hieraisemaan silmiään – pikkutyttö on kovin tutun näköinen. Oikeastaan hän on kuin ilmetty Thylane Blondeau, jonka kasvot äänestettiin tänä vuonna maailman kauneimmiksi.

– Tietysti omia lapsia pitää aina kauniina, mutta kun kaikki muutkin tuntuvat pitävän, isä Hannu Kotkaslahti lohkaisee.
Yläpuolella olevassa kuvassa Sara, alla nuori Thylane.
Ranskalaisen jalkapalloilija Patrick Blondeaun ja tv-tähti Veronika Loubryn tyttärelle myönnettiin tänä vuonna ”maailman kauneimman” kunnia jo toistamiseen. 17-vuotias Thylane aloitti mallinuransa jo 5-vuotiaana ja on nykyisin yksi halutuimpia kasvoja mallimaailmassa.
Kahdeksan vuoden ikäerosta huolimatta yhdennäköisyys on niin suuri, että Saran kuvia on käytetty Thylanesta kertovissa lehtijutuissa.

– He olivat luulleet, että se oli tämän alkuperäisen mallin kuva, isä selvittää.


Saralla on myös kaksoissisko Sofia. Tytöt eivät kuitenkaan ole identtisiä, vaan Sofia on perinyt siskoaan vaaleammat piirteet. Isä kertoo Saran olevan Sofiaa myös noin viisi senttiä pidempi.

Kumpikin tytöistä on kirjoilla Fashion Model Agencyn listoilla.
Perhe tajusi yhdennäköisyyden ensi kertaa kaksi vuotta sitten, kun äiti Renata Peres Da Silva Kotkaslahti oli tyttäriensä kanssa vierailulla siskonsa luona Brysselissä.

Tuolloin vasta 7-vuotias Sara herätti ranskankielisellä alueella heti paikallisten huomion.

– Ihmiset tulivat ihmettelemään ja kyselemään, kuinka samannäköinen Sara on ranskalaisen Thylanen kanssa, Hannu kertoo.
Poseeraamista rakastava Sara ja hänen siskonsa ovat myös hyvin suosittuja sosiaalisessa mediassa. Kymmenien tuhansien seuraamaa Instagram-tiliä ylläpitää kaksosten äiti, joka pitää huolen, että sisältö pysyy asiallisena.

Instagramin kautta myös Thylane on löytänyt niin sanotun ulkonäkökaimansa. Myös huippumalli itse on kommentoinut Saran kuvia.

– Wau! Aivan kuin minä vauvana, Thylane on ihastellut Saran kuvaa.


Hannun mukaan Sara on ollut yhdennäköisyydestä innoissaan.

– Hänen mielestä on todella siistiä, että hän on samannäköinen kuin henkilö, jolla on maailman kauneimmat kasvot, ylpeä isä nauraa.

Kaksosten suosio sosiaalisessa mediassa on johtanut siihen, että monet brändit haluavat tehdä yhteistyöstä kaksosten kanssa. Ulkomaalaiset fanit ovat innoissaan, mutta suomalaisten suhtautumista isä ihmettelee.

– Suomalaisten suhtautuminen on ollut vähän erikoista. He eivät ole olleet niin innoissaan, mutta ulkomailla Sara ja Sofia olevan todella suosittuja, hän pohtii.

Isä kertoo kaksikielisten kaksosten tulevan käytöksessään enemmän äitiinsä.

– Kauneus ja esilläolo on brasilialaisessa kulttuurissa kauhean tärkeää. Sen huomaa myös meidän tytöistäkin. He ottavat heti oikeita poseerausasentoja, jos heidät päästää kameran eteen, Hannu pohtii.

– Jos meillä on ollut kotona vaikka juhlia, niin kaikki sukulaiset tuolta Brasilian suunnalta laittavat heti musiikkia ja pistävät jalalla koreaksi. Suomalaiset tarvitsevat siihen sen parin promillen humalan, isä jatkaa nauraen.