Matkustajalaiva Finnfellow ongelmissa Turun saaristossa – sähköt katosivat öisellä merellä

Generaattorivika katkaisi Ruotsiin matkalla olleesta Finnfellow-aluksesta sähköt myöhään tiistai-iltana.

14.11.2018 0:31

Finnlines-laivayhtiön matkustajarahtilaiva MS Finnfellow joutui myöhään tiistai-iltana ongelmiin Turun saaristossa. Naantalista Ruotsin Kapellskäriin matkalla olleesta laivasta katkesivat sähköt sen kulkiessa Airiston kohdalla laivaväylää.

Vian seurauksena aluksen koneet sammuivat.

– Heille on tullut niin sanotusti blackout, eli sähköt ovat hävinneet. Alus on sitten ajautunut väylän reunaan, ja on tällä hetkellä ankkurissa. Miehistö yrittää korjata vikaa, jotta he pääsevät jatkamaan matkaa, kuvaili meripelastusjohtaja Torbjörn Enroth tilannetta Ilta-Sanomille puoli yhdeltä aamuyöllä.

Aamuneljän jälkeen Länsi-Suomen merivartiostosta kerrottiin STT:lle, että alus oli lähtenyt takaisin Naantaliin kahden hinaajan avittamana.

Enrothin mukaan laivan matkanteon pysähtymisen syynä oli generaattorin akseliin tullut vika, jota ei saatu korjattua merellä yrityksistä huolimatta. Alus pääsi kuitenkin liikkumaan kohti satamaa omin voimin.

Merivartiosto sai tapahtuneesta ilmoituksen tiistai-iltana kello 23.11. Laivan kyydissä oli tapahtumahetkellä 136 matkustajaa ja 34 miehistön jäsentä.

Paikalle hälytettiin yöllä myös vartiolaiva Tursas, jonka oli tarkoituksena olla valmiudessa ja seurata tilannetta. Mitään hätää laivalla olleilla ei kuitenkaan ollut.

MS Finnfellow on vuonna 2000 Espanjassa rakennettu matkustajarahtilaiva, jonka pituus on 189,7 ja leveys 29,5 metriä. Aluksessa on runsaasti tilaa autorahdille sekä hyttejä 440 henkilölle. Aluksen kotisatama on Helsinki.

Juttua muokattu 14.11. kello 5.34: Lisätty tieto aluksen kääntymisestä takaisin Naantaliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?