”Nopein reitti juuri nyt” – jos uskot Googlea, joudut yli 40 kilometrin kiertotielle Naantalissa

Julkaistu:

Google Maps
Googlen kiertoreitti on rutkasti oikeaa reittiä pidempi. Valitukset eivät ole toistaiseksi auttaneet.
Google Maps -karttapalvelulla on vaikeuksia ohjata autoilijoita oikealle reitille Naantalin seudulla. Syynä on kaupungin kupeessa olevan Kuparivuoren tunnelin sulkeminen liikenteeltä remontin vuoksi.

Naantalin kaupunki neuvoo kulkemaan Uolevi Raaden kadun ja Kuparivuorentien kautta, jolloin ylimääräistä matkaa tulee tuskin nimeksikään. Jos esimerkiksi Naantalin keskustasta yrittää Kultarantaan, matka nykyisellään on noin 2,5 kilometriä. Mutta kun Googlelta kysyy, oikea reitti kulkee karttapalvelun mukaan 44 kilometriä pohjoisen kautta.

Sama ilmiö toistui IS Digitodayn kokeilussa sekä Maps-sovelluksessa että palvelun selainversiossa ja erilaisilla reiteillä testattuna. Kaiken lisäksi Maps korostaa, että kyseessä on "nopein reitti juuri nyt", koska se välttää suljetun tieosuuden.
Tilannetta ihmettelee Naantalissa asuva Ben Söderholm. Hänen mukaansa Google alkoi näyttää väärin heti, kun tunneli suljettiin elokuussa.

– Olen tehnyt kuukausi sitten useita reklamaatioita, ja niin ovat useat muutkin tahot. Mutta Googlelta tulee automaattinen kuittaus, että viesti vastaanotettu, mutta minkäänlaista palautetta ei tule, Söderholm kertoo.

Voi tulla kalliiksi

Mapsissa on palautetyökalu, jolla voi ilmoittaa virheistä. Ja juuri tätä Söderholm ja kumppanit ovat käyttäneet – toistaiseksi ilman tulosta.

Söderholm tietää ulkopaikkakuntalaisia, jotka ovat todella poltelleet bensaa turhaan Googlen ohjeiden mukaisesti.

– Täällä on muun muassa karavaanarialue, jonne tulevat olivat Mapsista todenneet, että "olipas erikoinen reitti".

Paikalliset toki tuntevat reitit, mutta Mapsin ongelma voi maksaa selvää rahaa esimerkiksi, kun tilaa huoltomiehen jostain kauempaa ja tämä sitten lisää matkakulut laskuun.

– Myös taksikuskit ovat olleet vähän ihmeissään, Söderholm tietää.

Tunneli on määrä pitää kiinni maaliskuun 2019 lopulle asti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt