Tiede

Tutkijoilta läpimurto: edullinen testi tunnistaa syövän 10 minuutissa

Julkaistu:

Syöpä
Uusi menetelmä saattaa mullistaan syövän tunnistamisen rutiinitutkimukset, kertoo brittilehti Guardian.
Tutkijat ovat onnistuneet kehittämään yksinkertaisen, nopean ja edullisen menetelmän tunnistaa syöpäsolut ihmisen elimistössä. Läpimurrosta kertovan brittilehti Guardianin mukaan australialaisen Queenslandin yliopiston tutkijoiden kehittämä testi käyttää väriään vaihtavia nesteitä, joiden avulla on mahdollista selvittää syöpäsolujen esiintyminen ihmisen verestä.

Guardianin mukaan uuden menetelmän etuja ovat sen edullisuus ja nopeus. Testitulokset on mahdollista saada alle kymmenessä minuutissa.

– Tekniikan suuri vahvuus on se, että se on erittäin halpa ja yksinkertainen tehdä, joten se on helppo ottaa käyttöön klinikoilla, sanoo tutkija Laura Carracosa Guardianille.

Menetelmän heikkouksiin taas kuuluu epätarkkuus, sillä sen avulla voidaan selvittää ainoastaan syövän olemassaolo, ei sairauden laatua tai sijaintia elimistössä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tästä huolimatta uuden testin toivotaan yleistyvän ja mullistavan syövän tunnistamiseen liittyviä rutiineja. Syövän paranemisen kannalta on usein ratkaisevaa, että sairaus kyetään tunnistamaan aikaisessa vaiheessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt