Avaruudesta tuli maahan mystinen signaali vuonna 1977 – arvoitus ratkesi vihdoin

Phys.org -sivuston mukaan tutkijat pääsivät Wow-signaalin ratkaisun jäljille viime vuonna.

Radiosignaalin aiheutti komeetta, sanovat tutkijat.

8.6.2017 7:27

Tutkijaryhmä uskoo viimein selvittäneensä Wow-signaalin vuosikymmeniä vanhan mysteerin, uutisoi Phys.org -sivusto.

Elokuussa 1977 Big Ear -radioteleskooppi tallensi Yhdysvalloissa epätavallisen radiosignaalin, joka kesti 72 sekuntia ja jonka taajuus oli 1420 MHz. Se oli niin voimakas, että observatoriossa paikalla ollut astronomi Jerry Ehman huusi välittömästi ”Wow!”.

Sen jälkeen moni tutkija oli tutkinut signaalia, mutta tähän asti kukaan ei ollut kyennyt tarjoamaan sille pätevää selitystä. Jo aiemmin oli selvitetty, ettei signaali ollut peräisin asteroidista, eksoplaneetasta, tähdestä tai Maasta, ja tiedeyhteisön ulkopuolella jotkut jopa väittivät sen olevan todiste avaruusolennoista.

Wow! mystery signal from space finally explained https://t.co/PWOU0BFjSr @4— Phys.org (@physorg_com) June 7, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Center of Planetary Sciencen tutkijat sanovat nyt saaneensa selville, että kyseessä oli komeetta. Ryhmää johtanut Antonio Paris kertoo asiasta raportissa, joka julkaistiin Journal of the Washington Academy of Sciences -tiedejulkaisussa.

Ryhmä pääsi ratkaisun jäljille viime vuonna. Tutkijat päättelivät, että signaali saattoi olla peräisin vetypilvestä, joka tuli komeetan mukana. Komeetan liike puolestaan aiheutti sen, miksi signaalia ei vastaanotettu uudestaan.

Mahdollisia lähteitä tuona päivänä olivat P/2008 Y2(Gibbs) ja 266/P Christensen -komeetat. Tutkijoille avautui mahdollisuus testata teoriaansa viime vuoden lopulla, kun komeetat ilmestyivät jälleen kerran yötaivaalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?