Nasan tuoreet kuvat huvittavat: Pluton kyljessä komeileekin Pluto-koira!

Kääpiöplaneetta Plutoa tutkiva Nasan New Horizon -luotain on ottanut valokuvan, joka on lähtenyt leviämään kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

Pluto-koira on laajalti tunnettu, mutta kääpiöplaneetan nimi ei ole peräisin piirroshahmolta.

17.7.2015 19:59

Kuvassa näkyy Pluton pintaa ja sen maanmuodostumia, jotka tekevät kääpiöplaneetan pinnalle vaalean muodostelman. Muodostelma muistuttaa tarkemmin katsottuna hämmentävän suuresti The Walt Disney Picturesin piirroshahmoa Pluto-koiraa.

The best thing about the Pluto image from NASA today is the silhouette of Pluto the dog right on it. pic.twitter.com/hVqD5QTwGz— Scott Johnson (@scottjohnson) 14. heinäkuuta 2015

Mikäli twiitti ei näy selaimellasi oikein, voit katsoa sen tästä.

Vaikka Mikki Hiiren lemmikkikoirana etenkin lasten keskuudessa suosituksi noussut Pluto-koira on laajalti tunnettu, kääpiöplaneetan nimi ei ole peräisin piirroshahmolta.

Voiko olla?

Eihän se voi olla...

On se! Pluto!

Kun Pluto löydettiin vuonna 1930 se sai nimensä kahdella perusteella. Taivaankappaleet on usien nimetty antiikin jumaltaruston hahmojen mukaan. Pluto on antiikin Rooman taruissa tuonpuoleisen jumala ja siten vastine antiikin Kreikan Hadekselle.

Lisäksi Pluton nimen ensimmäiset kirjaimet p ja l ovat kunnianosoitus kaukaista taivaankappaletta pitkään etsineelle matemaatikko ja harrastelija-atsronomi Percival Lowellille.

Pluton löysi lopulta helmikuussa 1930 yhdysvaltalaisastronomi Clyde Tombaugh.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?