Tutkimus: Suomi on maailman viidenneksi islamilaisin valtio

Julkaistu:

Tutkimus
Suomi on maailman viidenneksi islamilaisin maa, mikäli asiaa tutkitaan siitä näkökulmasta, kuinka hyvin Koraanin opit toteutuvat taloudellisesti, poliittisesti ja sosiaalisesti.
George Washingtonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan koraanin opit ja arvot toteutuvat paremmin länsimaissa kuin islamilaisissa maissa.

Tutkimuksen mukaan maailman islamilaisin valtio on Uusi-Seelanti. Sen jälkeen tulevat Luxemburg, Irlanti, Islanti, Suomi, Tanska, Kanada, Britannia ja Hollanti. Muslimienemmistöisistä maista parhaiten sijoittui Malesia, joka oli sijalla 33.

Iranilaissyntyisen professorin Hussein Askarin toteuttamassa tutkimuksessa mitattiin maiden kokonaisislamilaisuutta analysoimalla muslimien pyhän kirjan opetuksia oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta. Hänen mukaansa monet islamilaiset valtiot käyttävät uskontoa vain valvonnan ja kontrollin välineenä.

- Monet maat, jotka tunnustavat islamin ja kutsuvat itseään islamilaisiksi, ovat epäoikeudenmukaisia, korruptoituneita ja alikehittyneitä ja ne eivät ole islamilaisia millään mielikuvituksella mitattuna, hän toteaa The Telegraphin haastattelussa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.