Japanilaisyhtiö suunnittelee Kuuhun valtavaa aurinkovoimalaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Japanilainen Shimizu-yhtiö suunnittelee Kuuhun valtavaa Luna Ring -aurinkovoimalaa.
Japanilainen arkkitehti- ja insinööritoimisto Shimizu on julkistanut suunnitelman rakentaa Kuun päiväntasaajalle 10 880 kilometriä pitkän ja noin 640 kilometriä leveän aurinkopaneelivyöhykkeen.

Shimizun suunnitelmien mukaan Luna Ring -aurinkovoimala on tuotantovalmiina vuonna 2030. Jättimäinen rakennusurakka on tarkoitus hoitaa ihmisten ohjaamilla roboteilla.

Valmistuttuaan aurinkopaneelivyö lähettäisi mikroaaltoina ja lasersäteinä jatkuvasti aurinkopaneelien keräämää energiaan eri puolille maapalloa sijoitetuille vastaanottoasemille.

Luna Ring -järjestelmällä on tarkoitus ratkaista kaksi aurinkoenergian käyttöön maapallolla liittyvää ongelmaa. Luna Ringin toimintaa eivät häiritse sen paremmin pilvinen sää kuin pimeyskään. Kuun toinen puoli on aina kääntyneenä kohti Aurinkoa ja kerätty energia voidaan toimittaa maapallolle Kuun Maahan näkyvältä puolelta.

Shimizun mukaan valmistuttuaan Luna Ring -aurinkovoimalavyö pystyy tuottamaan maapallolle jatkuvasti  13 000 terawattia saasteetonta sähköenergiaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt