Tiede

HS: Ihmiskunta lähetti avaruuteen kuvia sukupuolielimistään - katso kuvat!

Julkaistu: , Päivitetty:

Voyager 1 -luotain pääsi viime viikolla lopulta ulos Aurinkokunnasta.
Ihmiskunta lähetti sen mukana avaruusolioiden nähtäväksi muun muassa kuvia sukupuolielimistään.

Luotaimen yllättävästä informaatiosisällöstä kertoi Helsingin Sanomat.

Voyager lähti pitkälle matkalleen vuonna 1977. Sen matka Aurinkokunnan halki kesti 26 vuotta, ja nyt se aloitti seuraavan, pidemmän etappinsa. Luotaimen ohittanee ensimmäinen Aurinkokunnan ulkopuolinen tähti Gliese 445 noin 40 000 vuoden kuluttua, senkin 1,7 valovuoden päästä.

73 000 vuoden kuluttua Voyager saavuttaa Alfa Centaurin kolmen tähden järjestelmän, jolloin se voi jopa osua jonkun taivaankappaleen kamaralle.

Kyydissä kullattu levy


Luotaimen mukana on äänilevylle talletettuja kuvia sukupuolielinten lisäksi muusta ihmisen anatomiasta. Kuvissa on myös ihmisiä ja eläimiä eri puolilta maailmaa sekä kaavakuvia muun muassa ihmisen dna:sta, Aurinkokunnasta, ajan määritelmistä ja ihmisen lisääntymisestä.

Kuvat on talletettu kullatulle vanhanaikaiselle äänilevylle. Paketissa on mukana myös ohje, miten tiedot voi purkaa levyltä.

Nasan internetsivuilla ei ole kopioita kaikista Voyagerin kuljettamista kuvista, mutta tähtitieteen harrastajat julkaisseet niitä muualla netissä. Kuvia voi ihastella esimerkiksi tällä espanjankielisellä sivustolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt