Väitös: Makkaran syöminen voi lisätä masennusriskiä - Tiede - Ilta-Sanomat

Väitös: Makkaran syöminen voi lisätä masennusriskiä

Lisääntyneisiin masennusoireisiin oli yhteydessä epäterveellinen ruokavalio, kuten makkaroiden, valmisruokien ja vaalean vehnäleivän syöminen.

Yksipuolinen ruokavalio, kuten makkaran ja einesten popsiminen, saattaa lisätä terveiden riskiä sairastua masennukseen.­

6.9.2013 12:36

Yksipuolinen ruokavalio saattaa lisätä terveiden riskiä sairastua masennukseen.

Tämä käy ilmi Itä-Suomen yliopiston väitöstutkimuksesta. Ruokavalion yhteys masennusriskiin havaittiin tutkittaessa keski-ikäisiä ja iäkkäämpiä miehiä.

Tutkimuksen mukaan masennukselta voi puolestaan suojata terveellinen, runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja sisältävä ruokavalio. Myös kahvin juomisella oli yhteys matalampaan masennusriskiin.

Tutkimus perustuu pääasiassa yli 2 000 miehen seurantaan lähes 20 vuoden ajan. Anu Ruususen epidemiologian väitöskirja tarkastetaan reilun viikon päästä.

Masennukseen sairastuu vuosittain 7–9 prosenttia suomalaisista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?