Analyysi: Itämeren "ufo-löytö" sisältää valmistettua metallia

rac

Julkaistu:

Ruotsalaisten sukeltajien Itämeren pohjasta löytämä mystinen ympyrän muotoinen muodostelma sisältää tuoreiden analyysien mukaan metallia.
Tutkijoiden mukaan metalli ei ole voinut muodostua luonnossa itsestään.

Sukeltajien ottamat näytteet analysoitiin Israelissa.

Ruotsalaiset sukeltajat Dennis Åsberg ja Peter Lindberg löysivät kesällä 2011 mystisen muodostelman Itämeren pohjasta. Sukellusyhtiö Ocean x-team havaitsi meren pohjassa 90 metrin syvyydessä ympyrän muotoisen, noin 60-metrisen muodostelman.Sukelluksilla ympyrästä otetut näytteet lähetettiin tutkittaviksi Israeliin. Nyt saatujen tutkimustulosten mukaan näytteet sisälsivät merkkejä metallista, jossa on limoniittia sekä götiittiä.

Professori Steve Weinersin mukaan kyseistä metalliseosta ei muodostu luonnossa itsestään.

"Tämä saa ihon kananlihalle"


- En tiedä enää mihin uskoa. Tel Avivista saatujen vastausten mukaan löytömme on valmistettua metallia. Tämä saa ihon kananlihalle, kuvailee sukeltaja Dennis Åsberg Expressen-lehdelle.

Ruotsalainen tutkija on asiasta kuitenkin eri mieltä.

- Kyllä sitä voi muodostua luonnossa. Metallin olomuoto vain vaihtelee riippuen vedestä, toteaa geologi Fredrik Klingberg, huomauttaen kyseisten metallien olevan järvimalmin kaltaisia.

Sukeltajat löysivät ympärän päältä myös kiviä ja graniittia, joiden avulla on voitu ajoittaa löydöksen olleen paikoillaan ainakin 14 000 vuoden ajan.

- Ehkä ihmiset ovat luoneet sen aikoinaan. Jääkaudella löytöpaikan alueella sijaitsi järvi ja ympyrä sijaitsee lähellä sen rantaviivaa, aprikoi Dennis Åsberg.

Meritutkija Martin Jakobsson ei niele teoriaa.

- Olen jo aiemmin todennut, olen yhä sitä mieltä, että kyseessä on geologinen muodostelma, joka on ollut siellä jo pitkän aikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt