Eikö ajatus kulje? Tämä yksinkertainen tapa parantaa luovuutta

Julkaistu:

Tutkimuksen mukaan luovuus lisääntyy, kun irrottautuu tietokoneen ikeestä.
Mitä tapahtui, kun 56 noin 28-vuotiasta amerikkalaista ajettiin neljän päivän vaellukselle raikkaaseen ulkoilmaan? Utahin yliopiston tutkimuksen mukaan heidän luova ajattelunsa parani puolella, kertoo The Independent.

Luovuuden kohoamisen yhdeksi merkittävimmistä syistä tutkijoiden mukaan nousi se, että patikkaretkeläisiltä evättiin retkeilyn ajaksi pääsy elektronisten vempainten äärelle. Toisin sanoen heillä ei ollut mahdollisuutta tylsistyttää aivojaan nököttämällä tietokoneen tai älypuhelimen äärellä.

Retkelle osallistuneiden luovuutta testattiin vapaata assosiaatiokykyä mittaavalla, kymmenen ongelmanratkaisutehtävää sisältävällä testillä. Testaus tapahtui ennen ja jälkeen ulkoilmaleirin. Ennen retkeä testiin osallistuneet saivat keskimäärin oikein neljä kymmenestä tehtävästä. Patikoinnin jälkeen merkittävä osa tutkituista sai keskimäärin kuusi vastausta oikein.

Jo aikaisemmissa ulkoilun hyötyjä mittaavissa testeissä on havaittu raikkaan ulkoilman parantavan oikolukutaitoa, optisten harhojen hahmottamiskykyä ja se on auttanut myös parantamaan kykyä luetella numerosarjoja takaperin.

Tutkijat olivat yhtä mieltä lopputuloksesta.

- Tulos vastaa kysymykseen, mikä on järkevin tapa kohdata maailma. Käpertymisellä tietokoneen eteen päiväkausiksi voi olla hintansa, jonka voi nollata tekemällä pienen kävelylenkin ulkona, sanoi professori David Strayer Utahin yliopistosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt