Astronautti IS:lle: Harmittaa, etten ole nähnyt ufoja! - Tiede - Ilta-Sanomat

Astronautti IS:lle: Harmittaa, etten ole nähnyt ufoja!

Kansainvälinen avaruusviikko huipentui viikonloppuna tiedekeskus Heurekassa Vantaalla, kun paikalle saapui Euroopan avaruusjärjestön italialainen astronautti Paolo Nespoli.

8.10.2012 8:24

Konkari-avaruusmies Nespoli, 55, on tehnyt kaksi avaruuslentoa. Hän luennoi yleisölle kokemuksistaan kansainvälisellä avaruusasemalla, jolla hän vietti lähes puoli vuotta 2010-2011.

IS:n verkkolehden lukijat saivat esittää astronautille kysymyksiä, joista toimittaja Jouko Juonala valitsi mielenkiintoisimmat. Nespoli kertoi IS:lle muun muassa arjesta avaruudessa ja ajatuksistaan maapallon ulkopuolisesta elämästä.

Onko totta, että eräät astronauteista ovat nähneet ufoja, ja tunnetko ketään heistä, kysyi nimimerkki Reijo K.

- En ole koskaan nähnyt yhtään ufoa, ja olen siitä pahoillani. Haluaisin niin mielelläni tavata maapallon ulkopuolisen olion ja puristaa kättä tai heittää ylävitosen marsilaisen kanssa, Nespoli sanoi.

Olen jutellut kollegoiden kanssa, ja joskus joku on havainnut jotain pientä selittämätöntä. Mutta kun ajattelee tarpeeksi tarkasti, voi löytää selityksen lähes kaikelle.

Katso Paolo Nespolin erikoishaastattelu IS TV:ssä. Kesto: 8:46.

Nespoli vieraili Suomessa Avaruusrekka-hankkeen yhteydessä. Suomea kiertävän Avaruusrekan taustalla ovat Euroopan avaruusjärjestö, Tekes, Ilmatieteen laitos, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, tiedekeskus Heureka ja Ursa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?