Fonttiskandaali - Higgsin bosonista tiedotettiin Comic Sansilla!

Julkaistu:

Higgsin hiukkasen löytyminen oli sensaatio, mutta tiedottamisen tyylikkyydessä töpättiin rankasti.
"Mitä Higgsiä", monelta lipsahti, kun kuvat Cernin tiedotustilaisuudessa käytetyistä powerpointeista levisivät maailmalle. Dioissa käytettiin maailman naurettavinta fonttia eli Comic Sansia.

"Sehän on jo jumalpartikkelin pilkkaa."

Fonttimoka oli todella paha, sillä yleisesti visualistien mielestä Comic Sansia ei pitäisi käyttää koskaan, eikä missään. Paitsi, että Comic Sans on epäselvää, sen käyttäminen vie kaiken uskottavuuden merkittävältä tieteelliseltä saavutukselta.

- Harjaantumattoman silmään Comic Sans saattaa näyttää hupaisalta. Sitä se ei ole, Ilta-Sanomien uutisgrafiikan tuottaja Lauri Lähteenmäki muotoilee.

- En ole koskaan käyttänyt kyseistä fonttia. En ikinä missään. Enkä käytä.

Comic Sans on piinannut maailmassa miljoonia powerpointtien katselijoita tyhjänpäiväisissä palavereissa vuosikausia. Se kehitettiin vuonna 1994 Microsoftin käyttöön Windows 95 -käyttöjärjestelmää varten, ja siitä lähtien se on myrkyttänyt toimistotyöläisten mieliä.

Internetissä on kymmeniä Comic Sans -vihasivustoja, jotka eivät näe mitään hyvää kyseisessä fontissa.

Syyllinen Comic Sansiin on eräs amerikkalainen designeri, joka Wikipedian mukaan suunnitteli kirjasintyypin näyttämään sarjakuvien käsintekstaukselta. Samainen mies on keksinyt myös Trebuche MS -fontin. Suunnittelija ei ole enää Microsoftin palveluksessa.

- Erikoistahan tässä on se, että Trebuche MS on ihan kohtalainen fontti, Lauri Lähteenmäki taivastelee.

Katso myös Youtubesta Comic Sansista tehty laulu ja lyö kätesi otsaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt