Stephen Hawking: Jättikatastrofi pyyhkii ihmiset maapallolta

Julkaistu:

Sunnuntaina 70 vuotta täyttävää maailmankuulua fyysikkoa haastateltiin perjantaina Britannian yleisradioyhtiön BBC:n Radio 4:llä.
- On mahdollista, että ihminen kuolee sukupuuttoon, mutta se ei ole väistämätöntä, professori Stephen Hawking sanoi radio-ohjelmassa.

Hän on usein aiemminkin todennut, että ihmiskunnan tulevaisuus riippuu kyvystä levittäytyä asumaan avaruuteen.

- Mielestäni on lähes varmaa, että seuraavien tuhannen vuoden sisällä maata kohtaa katastrofi, kuten ydinsota tai ilmaston lämpeneminen, Hawking täsmensi.

- On elintärkeää, että pystymme asuttamaan avaruuden. Uskon, että pystymme lopulta perustamaan omavaraisia siirtokuntia Marsiin tai muille aurinkokuntamme taivaankappaleille. Tämä tosin tuskin tapahtuu seuraavien 100 vuoden aikana.

Hawking sanoi olevansa toiveikas, että tiede kehittyy tarpeeksi, jotta avaruuteen levittäytyminen olisi teknologisesti mahdollista.

"Vieraan sivilisaation kohtaaminen riskialtista"Radio-ohjelmassa kuuntelijat saivat kysyä Hawkingilta mitä tahansa. Esille nousi muun muassa hänen näkemyksensä maan ulkopuolisesta elämästä.

Hawking varoitti, että mikäli ihminen avaruudessa matkatessaan kohtaisi vieraita elämänmuotoja, seuraukset voisivat olla tuhoisat koko ihmiskunnalle.

- Älyllisen elämän löytyminen mistä tahansa maailmankaikkeudessa olisi suurin tieteellinen löytö koskaan. Mutta olisi hyvin riskialtista yrittää viestiä vieraan sivilisaation kanssa.

- Jos muukalaiset päättävät vierailla Maassa, lopputulos voisi muistuttaa sitä, kun eurooppalaiset saapuivat Amerikkaan. Siinä ei käynyt hyvin intiaaneille, huomautti Hawking.

Ota kantaa

Uskotko ihmisen pystyvän perustamaan omavaraisia siirtokuntia Marsiin?

Kyllä 62% Ei 38%
Ääniä yhteensä 26588

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt