Yhdysvaltalaisaineisto: Hyvä fyysinen kunto suojaa koronatartunnan saaneita sairaalahoitoon joutumiselta - Terveys - Ilta-Sanomat

Yhdysvaltalaisaineisto: Hyvä fyysinen kunto suojaa koronatartunnan saaneita sairaalahoitoon joutumiselta

Yhteys säilyi aineiston perusteella potilaan iästä ja painosta riippumatta.

Ulkoilijoita ja lenkkeilijöitä Töölönlahdella.

3.12.2020 16:08

Hyvä fyysinen kunto suojaa Yhdysvalloissa kerätyn aineiston perusteella koronavirusinfektioon sairastuneita sairaalahoitoon joutumiselta, kertoi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan fysioterapian ja kuntoutuksen apulaisprofessori Arto Hautala liikuntalääketieteen webinaarissa torstaina.

– Tutkimuksessa on huomioitu sekoittavat tekijät ja löydetty selkeä yhteys sekä miehillä että naisilla. Hyvällä kunnolla on merkitystä, ja siitä täytyy pitää huolta, Hautala kertoi.

Yhteys on säilynyt potilaan iästä ja painosta riippumatta. Korkean iän ja ylipainon lisäksi myös uniapnea kasvattaa riskiä joutua sairaalahoitoon koronavirustartunnan takia, kertoi Turun yliopistollisen keskussairaalan infektiosairauksien ylilääkäri, professori Jarmo Oksi oman sairaalansa potilasaineiston perusteella.

Arto Hautala kertoi myös vuonna 2009 julkaistusta tutkimuksesta, jonka mukaan kestävyysharjoittelu parantaa influenssarokotteen tehoa.

– Harjoittelu pidentää influenssarokotteen suojaavaa vaikutusta, sillä immuunipuolustusjärjestelmän vasta-ainevaste säilyy pidempään, Hautala kertoi.

Hautala korosti, että korona-ajan poikkeusolojen ei pidä antaa lopettaa liikuntaa.

– Hyvä fyysinen kunto ja säännöllinen liikuntaharjoittelu vahvistavat immuunipuolustusta ja todennäköisesti suojaavat koronataudilta sekä edistävät taudista paranemista, Hautala sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?