Aktiivisuusrannekkeella voit arvioida paitsi askelia myös elinikää - Terveys - Ilta-Sanomat

Aktiivisuusrannekkeella voit arvioida paitsi askelia myös elinikää

Aktiivisuusmittarin mukaan paljon liikkuvat menehtyivät kolmen vuoden seurannassa epätodennäköisemmin kuin vähemmän liikkuvat.

Tutkimus vahvistaa näyttöä liikunnan terveyshyödyistä ja osoittaa aktiivisuusrannekkeiden soveltuvan myös tulevien terveysriskien ja kuolleisuuden arviointiin.­

29.9.2020 10:32

Ranteessa kannettavalla aktiivisuusmittarilla voi arvioida omaa fyysistä aktiivisuuttaan, mutta mittaukset ennakoivat myös sitä, miten todennäköisesti henkilö menehtyy lähivuosien aikana. Tiedot julkaistiin arvostetussa Nature Medicine -lehdessä.

Tutkimukseen osallistui 96 000 keskimäärin 62-vuotiasta brittiä, jotka kantoivat aktiivisuusmittareita osana tutkimusta. Kolmivuotisen seurannan aikana heistä 730 menehtyi.

Riski menehtyä seurannan aikana oli yhteydessä osallistujien fyysiseen aktiivisuuteen. Aktiivisuusmittarin mukaan paljon liikkuvat menehtyivät kolmen vuoden seurannassa epätodennäköisemmin kuin vähemmän liikkuvat.

Yhteys oli vielä voimakkaampi analyysissa, jossa huomioitiin liikunnan intensiivisyys. Suurimman hyödyn sai liikkumalla paljon ja intensiivisesti.

Tulokset paitsi vahvistavat näyttöä liikunnan terveyshyödyistä myös osoittavat aktiivisuusrannekkeiden soveltuvan tulevien terveysriskien ja kuolleisuuden arviointiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?