Käsien pesu tärkeää ”Pupulaulun” tahtiin flunssakaudella

Käsien perusteellinen peseminen on paras keino torjua infektioita flunssakaudella. Lapsia voi ohjeistaa pesemään käsiä ”Pupulaulun” ajan!

31.1.2020 7:55

Käsien perusteellinen peseminen on tärkeää erityisesti flunssakaudella, jolloin infektiot tarttuvat muun muassa kosketuksen kautta pinnoilta ja toisten ihmisten käsien kautta. Viime aikoina erityisesti koronaviruksen leviäminen on herättänyt huolta.

Koronavirukset ovat joukko viruksia, joita on todettu sekä ihmisillä että eläimillä. Ne aiheuttavat ihmisillä tavallisimmin lievän hengitysinfektion, mutta vakavia, jopa kuolemaan johtavia tartuntoja on todettu maailmalla.

Vielä ei tiedetä, kuinka helposti virus tarttuu. Erityisesti matkailijoiden kannattaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Kädet tulee pestä riittävän usein vedellä ja saippualla, jonka lisäksi alkoholipitoisten käsihuuhteiden käyttöä suositellaan.

Sanoman työterveyshoitaja Sari Seppälä vahvistaa, että riittävän puhtaaseen lopputulokseen pääsee pesemällä kädet Jänis istui maassa -kappaleen säkeistön ajan. Uudenaikaiset neuvot on koottu videolle Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaan.

Ota käyttöön videon oivallinen vinkki ohjeistaa lapsia käsihygieniassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?