Kasvotkin näyttävät täysin erilaisilta – alkoholin jättäminen voi muuttaa myös ulkonäköä, tietää kohta 3 vuotta raittiina pysynyt Adriana

Alkoholi näkyy nopeasti vyötäröllä.

10.1.2020 15:47

– Keskittyminen, jaksaminen ja uni paranevat, kun ei ole minkäänasteisia krapuloita. Kaikki on helpompaa ja kivempaa.

Näin hehkutti Apocalyptican Eicca Toppinen IS:lle – nelikymppinen Toppinen on ollut juomatta noin vuoden ajan.

Muusikko ei ole ainoa, joka on havainnut elämän kohenevan alkoholin vähentämisen tai kokonaan jättämisen myötä. Monesti raitistuminen näkyy myös ulkomuodossa.

Alkoholinkäyttö vaikuttaa painonhallintaan, vaikka määrät eivät olisi vielä edes kovin suuret. Alkoholin energia kertyy herkästi rasvakudokseksi etenkin vyötärön seudulle, ja alkoholi lisää myös ruokahalua.

Adriana: ”Ei ole tehnyt mieli”

Onnistuneen elämänmuutoksen tehnyt Adriana jätti muutamia vuosia sitten sekä alkoholin, tupakan että pikaruoan ja ryhtyi liikkumaan.

– Kasvoistani huomaa selvästi, että voin hyvin. Ne näyttävät aivan erilaisilta kuin silloin kun poltin tupakkaa ja join alkoholia, hän kertoi.

Alkoholista tuli Adrianan mukaan ”vain ongelmia ja kamalia krapuloita”.

Adriana ennen elämäntapamuutostaan.

Adriana opiskelee nykyisin lähihoitajaksi.

Portaissa saa kunnon hikitreenin aikaiseksi.

Paino on pysynyt kurissa, ja Adrianalle tulee tänä vuonna täyteen kolme vuotta raittiina.

– Ei ole tehnyt mieli, ja en ole juonut yhtään alkoholia, hän kertoo Ilta-Sanomille nyt.

Jouluna Adriana tarkkaili syömisiäkin erityisen huolella, mutta on herkkujen suhteen nykyisin joustavampi. Ne saavat kuulua elämään.

– Jos tulee mieli syödä herkkuja ja karkkia, syön. Jäätelö on suuri herkkuni, vaikka onkin talvi.

Viime keväänä Adrianan selkä leikattiin kahteen kertaan, joten treeni on välillä ollut vähemmällä. Silloinkin hän tosin käveli paljon.

Adriana käy myös salilla ja treenaa rappusissa.

– Lupauksia ei rikota, vaikka elämään tulisi kriisejä.

Heidi: ”Peiliin on mukava katsoa”

Heidi kertoi vaihtaneensa saunakaljat sirt-ruokavalioon, kuten vihermehuihin ja salaattiin. Aikaisemmin Heidi oli herkkujen syöjä ja kaljan ystävä. Saunajuomana olutta saattoi mennä parikin illassa.

Terveellisemmät elämäntavat muuttivat kropan ja olon kauttaaltaan.

– Olen pirteämpi ja iloisempi ja peiliin on mukavampi katsoa, Heidi kertoi.

Heidi ennen....

...ja Heidi muutoksen jälkeen.

– Läskikilot ovat pysyneet poissa, niitä parempia kiloja tässä on nyt yritetty kerätä, Heidi päivitti tilannettaan viime vuonna.

Hän treenaa salilla ahkerasti.

Kennyn radikaali muutos

Uutissivusto Caters News kertoi hiljattain yhdysvaltalaisen Kenny Dunnin, 37, yrittäneen vuosien ajan pistää stopin alkoholin käytölle.

Kun Dunn otti itsestään kuvan, jossa hänen kasvonsa olivat turvonneet ja punakat hän ymmärsi, että hänen oli käännettävä elämänsä suunta. Vuosien taistelun jälkeen Dunn onnistui muuttamaan elämänsä suunnan ja hän on ollut viimeiset kolme vuotta raittiina.

Kuvat todistavat, että korkin mentyä kiinni Dunnin ulkonäkö on muuttunut merkittävästi.

Pian ”pömppä” laski

Personal trainer Piia Koriseva on yksi vähentäjistä. Terveellisen elämän puolestapuhujana hän halusi itsensä peliin, vaikka alkoholi ei hänelle koskaan ongelmallista ole ollutkaan, ja vaikka hänen alkoholinkäyttönsä oli jo valmiiksi maltillista.

Tissuttelun vähentäminen näkyi nopeasti kropassa ja vireystilassa.

– Unenlaatuni parani merkittävästi. Elimistöstäni hävisi ylimääräinen kertynyt neste ja ”pömppämaha” laski. Aamulla oli virkeä olo ja jaksoin liikkua enemmän. Myös ihoni pysyy kuulaampana. Oli myös ilo huomata, että tissuttelu ei hallitse elämääni, Koriseva kertoi jutussamme.

Oletko sinä vähentänyt alkoholin juomista tai jättänyt sen kokonaan? Miten se näkyy ja miltä se tuntuu? Lähetä kokemuksesi osoitteeseen: noora.valkonen@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?