Hätkähdyttävä muutos! Näin paljon alkoholin jättäminen voi vaikuttaa ulkonäköön

Raitistunut yhdysvaltalaismies tallensi valokuviin hätkähdyttävän muutoksensa.

Kenny Dunn koki kolmessa vuodessa huikean muutoksen.

9.12.2019 11:21

Runsas alkoholinkäyttö voi aiheuttaa runsaasti sosiaalisia ongelmia ja se myös turmelee terveyttä monin tavoin. Se muun muassa rasittaa maksaa ja lisää jopa seitsemän syövän riskiä.

Juomisen lopettaminen vaikuttaa terveyteen positiivisesti – ja samalla se voi muuttaa myös ulkonäköä jopa radikaalilla tavalla.

Uutissivusto Caters News kertoo yhdysvaltalaisen Kenny Dunnin, 37, yrittäneen vuosien ajan pistää stopin alkoholin käytölle.

Dunn aloitti runsaan juomisen opiskellessaan yliopistossa. Nykyään insinöörinä työskentelevän miehen pojan syntymän jälkeen olutta kului päivittäin 20 tölkkiä. Tilanne oli jopa niin paha, että alkoholismista kärsinyt Dunn piilotti viinitonkkia perheeltään kylpyhuoneeseen, jonne hän lukittautui juomaan yksin.

Dunn seuraavana päivänä alkoholin lopettamisen jälkeen.

Dunn kaksi kuukautta ilman alkoholia.

Käännekohta koitti marraskuussa 2016. Dunn otti itsestään kuvan, jossa hänen kasvonsa olivat turvonneet ja punakat. Dunn ymmärsi, että hänen oli käännettävä elämänsä suunta.

Vuosien taistelun jälkeen Dunn onnistui muuttamaan elämänsä suunnan ja hän on ollut viimeiset kolme vuotta raittiina.

Dunn kolme kuukautta ilman alkoholia.

Entinen alkoholisti juhlisti saavutustaan julkaisemalla kuvat ulkonäkönsä muutoksesta. Dunn nimittäin jatkoi kuvien ottamista tähän vuoteen asti.

Kuvat todistavat, että korkin mentyä kiinni Dunnin ulkonäkö on muuttunut merkittävästi. Terveen ulkonäön lisäksi Dunn iloitsee myös siitä, että alkoholista luopumisen myötä hän säästi 27 000 Yhdysvaltain dollaria.

Kenny Dunn kolme vuotta ilman alkoholia.

Juominen voi näkyä myös kasvoista ja saada aikaiseksi viinanaaman

Olemme aikaisemmin kertoneet ihonhoidon asiantuntija Nigma Talibin kehittämästä termistä viinanaama.

Runsaasta alkoholin käytöstä voivat kertoa kasvojen punoitus, silmien väliset rypyt, suurentuneet ihohuokoset, roikkuvat silmäluomet, kuiva iho ja juonteet poskilla sekä punoitus nenässä.

Lisäksi alkoholi voi esimerkiksi kuivattaa ihoa ja koko kehoa. Alkoholi voi myös laajentaa hiussuonia, minkä vuoksi posket alkavat punoittaa.

Mietityttääkö oma alkoholinkäyttö? Vastaa rehellisesti alta löytyvän jutun kysymyksiin:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?