Kuinka terveellisesti tai epäterveellisesti oikeastaan syöt? Testaa!

Julkaistu:

Testi
Ruokavalion kokonaisuus on aina tärkeämpää kuin yksittäiset ruoka-aineet. Ravitsemustieteilijän laatima testi paljastaa, onko syömisessäsi korjattavaa.
Ei ole yhdentekevää millaista syötävää valitset lautasellesi, sillä ruokavaliolla on valtava merkitys hyvinvoinnille ja terveydelle.

Terveellinen ruokavalio ehkäisee ylipainoa, ja se voi suojata lähes kaikilta kroonisilta sairauksilta – esimerkiksi tyypin 2 diabetekselta, verenpainetaudilta, sydän- ja verisuonisairauksilta, joiltakin syöviltä, muistisairauksilta sekä osteoporoosilta.

Ravitsemustieteilijä Satu Jyväkorpi muistuttaa tuoreessa teoksessaan Voimaa vuosiin – Vaali vireyttäsi ja jaksamistasi (Kirjapaja), että kaikissa terveyttä edistävissä ruokavalioissa perusasiat ovat hyvin samankaltaisia.

– Kaikki suositellut ruokavaliot sisältävät paljon vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja. Lisäksi niissä suositaan kalaa, vaaleaa lihaa, palkokasveja, täysjyväviljatuotteita sekä hyvälaatuisia rasvoja, kuten kasviöljyjä, pähkinöitä ja siemeniä.

Ruokavaliossa kokonaisuus on aina tärkeämpää kuin yksittäiset ruoka-aineet tai ravintolisät. Kun päivästä toiseen tekemäsi valinnat ovat kunnossa, ruokavalioon mahtuu hyvin myös epäterveellisempiä sattumia.

Satu Jyväkorpi on laatinut alla olevan testin, jolla voit arvioida ruokavaliosi laatua. Testi perustuu ravitsemussuositusten ja Välimeren ruokavalion mukaiseen ruokavalioon sekä väestötutkimuksiin.

Jos testi ei näy alla, pääset siihen täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt