Helpotusta allergikon elämään – koivuallergisille kauan odotettu siedätyshoitotabletti, jonka voi ottaa kotona

Julkaistu:

Allergiat
Siitepölyn siedätyshoito aloitetaan syksyllä.
Uusi tablettimuotoinen siedätyshoito koivuallergisille tulee käyttöön tänä syksynä, kerrotaan Allergia-, iho- ja astmaliitosta. Suurin osa suomalaisista siitepölyallergisista on allergisia juuri koivun siitepölylle.

Tablettimuotoinen siedätyshoito helpottaa allergisen elämää, koska perinteisen pistossiedätyksen sijaan tabletin voi ottaa kotona.

Siedätyshoito voi olla tehokas apukeino allergiaan. Hoidon tarkoituksena on totuttaa elimistö allergiaa aiheuttavaan aineeseen, jotta oireet vähenisivät.

Hoitokokemusten perusteella siedätyshoidosta hyötyvät lähes kaikki potilaat, joille hoito on aloitettu oikein perustein.

– Oireilu vähenee merkittävästi, ja lääkkeitä tarvitsee käyttää huomattavasti vähemmän. Osa pääsee lääkkeistä kokonaan eroon, sanoi allergialääkäri jutussamme.

Syksy on siedätysaikaa

Siitepölyn siedätyshoito aloitetaan syksyllä, kun siitepölykausi on ohi. Vaikka ilmassa on vielä heinien ja pujon siitepölyä, voi hoidon suunnittelun jo aloittaa.

Siedätys kestää kolme vuotta, mutta vaikutukset näkyvät jo ensi keväänä oireilun vähenemisenä.

– Siedätyshoitoa harkittaessa diagnoosin varmistaa ja hoidon suunnittelee allergisten sairauksien hoitoon perehtynyt lääkäri. Hoito jatkuu itsenäisesti kotona siten, että kolmen vuoden ajan otetaan yksi tabletti päivässä, sanoo asiantuntija Anne Vuorenmaa Allergia-, iho- ja astmaliiton tiedotteessa.

Tablettisiedätyksen etu on sen helppous verrattuna pistoshoitoon. Kielen alle laitettavan tabletin ensimmäinen annos otetaan terveydenhuollon yksikössä, minkä jälkeen tabletti otetaan kotona päivittäin.

Vuorenmaa neuvoo siedätyshoitoa harkitsevaa pyytämään omalta lääkäriltään lähetteen allergioihin perehtyneelle lääkärille hoidon suunnittelemista varten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt