Sotkamossa suunnitellaan voita ja kevytmaitoa päiväkoteihin ja kouluihin – tyrmäys valtiolta - Terveys - Ilta-Sanomat

Sotkamossa suunnitellaan voita ja kevytmaitoa päiväkoteihin ja kouluihin – tyrmäys valtiolta

Julkaistu: 13.11.2017 12:44

Neuvottelukunnan mukaan kainuulaislasten lihavuus on maan keskitasoa yleisempää.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) vaatii kuntia noudattamaan virallisia ruokasuosituksia. Neuvottelukunta muistuttaa, että terveellinen ruoka on investointi lasten tulevaisuuteen.

Sotkamossa suunnitellaan tarjottavaksi kunnan päiväkodeissa ja peruskouluissa voita ja kevytmaitoa, kertoo neuvottelukunta. Se painottaa, että julkisin varoin kustannettavissa ruokapalveluissa pitää noudattaa ruokasuosituksia. Voin sijasta suositellaan margariinia ja kevytmaidon sijasta rasvatonta.

– Kunnan lakisääteinen tehtävä on edistää asukkaidensa hyvinvointia. Ravitsemussuositukset antavat myös Sotkamon kunnalle hyvän pohjan tehdä vastuullisia ravitsemuspäätöksiä. Kyse on kuntalaisten tulevaisuuden terveydestä ja sairaanhoitokuluista, huomauttaa ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja Sebastian Hielm.

Neuvottelukunta havainnollistaa asiaa laskelmalla, jonka mukaan kolme lasia päivässä kevytmaitoa juova lapsi saa voinapillisen enemmän energiaa kuin lapsi, joka nauttii päivässä vastaavan määrän rasvatonta maitoa.

Noin joka viides suomalaislapsi on ylipainoinen tai lihava. Neuvottelukunnan mukaan kainuulaislasten lihavuus on maan keskitasoa yleisempää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?