Terveys

Yli puolet suomalaisista ei huolehdi käsien pesusta flunssakaudella

Julkaistu:

Flunssakausi
Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 53 prosenttia suomalaisista ei kiinnitä flunssakaudella erityistä huomiota käsihygieniaan.
Aikuiset sairastavat 2–4 flunssaa vuosittain, pikkulapset jopa yli kymmenen. Flunssaa aiheuttavia viruksia ja bakteereja on sadoittain ja niitä on kaikkialla, missä ihmiset liikkuvat.

Mehiläisen ja IROResearchin selvityksen mukaan yli puolet suomalaisista (53 %) ei kuitenkaan kiinnitä erityistä huomiota käsihygieniaan flunssakaudella. Vain 21 prosenttia suomalaisista pesee kätensä niistämisen jälkeen.

Käsidesi ei korvaa

Käsien pesu on ykköskeino ehkäistä flunssatartuntoja.

– Pisaratartunta on flunssan tärkein leviämisreitti. Huolellinen käsien pesu saippualla on paras keino flunssatartuntojen ehkäisyyn, sillä käsienpesu poistaa taudin aiheuttajia sisältävät eritetahrat käsistä. Käsidesin käyttö ei korvaa käsien pesua, sanoo Mehiläisen työterveyslääkäri Sirkku Martti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kädet pitäisi Martin mukaan pestä ainakin aina niistämisen ja WC-käynnin jälkeen sekä ennen ruokailua. Flunssakaudella käsiä on hyvä pestä päivän aikana reilusti toistakymmentä kertaa.

Flunssa voi tarttua ihmisestä toiseen, vaikka oireita ei vielä olisikaan. Siksi nuhaisten ihmisten välttäminen ei välttämättä auta suojautumaan. Meidän Perhe -lehti neuvoo, kuinka lapsenkin voi opettaa pesemään käsiä.

Lue täältä, mitä asioita ei kannata tehdä, jos flunssa kuitenkin iskee.

Meidän Perhe ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt